Sifon aleti (syphon) kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Malzemelerin Hazırlanması: Taze öğütülmüş kahve, sıcak su, ısıtıcı ve metal filtre üzerine sarılı bez filtre gereklidir. 2. Ön Isıtma: Sifon aletinin alt kısmını sıcak su ile ön ısıtıp iyice kurulayın. 3. Su Dolumu: Hazneyi 3 Cup (yaklaşık 375 mL) çizgisine kadar kaynar su ile doldurun. 4. Kahve Ekleme: Her cup için 7 gram olmak üzere toplam 21 gram kahvenizi büyük (coarse) şekilde öğütüp üst karafa dökün. 5. Isıtma: Isıtıcıyı açıp alt karafı ısıtıcının üzerine yerleştirin ve suyun kaynayıp basınç oluşturmasını bekleyin. 6. Karıştırma: Basıncın etkisiyle üst karafa dolan suyunuzu ve kahvenizi yavaşça karıştırın ve 45-60 saniye arası bir süre boyunca demlenmesini bekleyin. 7. Vakum Etkisi: Isıtıcıyı alt kısımdan çekin, alt kısımdaki soğuyan hava vakum etkisi göstererek yukarıdaki karaftan kahvenizi çekecek ve alttaki karafa dolmasını sağlayacaktır. Demleme işlemi tamamlandığında bez filtreyi temizleyip kuruladıktan sonra su içinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.