Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sabit disk bilişimde şu bölümlerden oluşur:
- Partition Sector (Bölümleme Sektörü) 5. HDD üzerindeki Plaka 0, iz 0 ve Sektör 1 bölümüne denir 5.
- Master Partition Table (Ana Bölümleme Tablosu) 5. HDD üzerinde oluşturulmuş olan bölümlerin başlangıç ve son sektör numaralarını tutar 5.
- Primary Partition (Birincil Bölüm) 15. İşletim sisteminin kurulduğu sabit bölümdür 5. Bir diskte en fazla 4 tane Birincil Bölüm bulunabilir ve bunlardan bir tanesi kesinlikle aktif olmalıdır 5.
- Extended Partition (Genişletilmiş Bölüm) 15. İşletim sistemi depolamaz 5. Bunun yerine Mantıksal Sürücüleri (Logical Partitions) oluşturmak amacıyla kullanılırlar 5.
- Logicial Partition (Mantıksal Sürücü) 5. Extended Partitions altında oluşturulan partitionlardır 5. Primary Partition gibi en fazla 4 kısıtlaması yoktur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: