• Buradasın

    Rhino 8 köşe yuvarlama nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Rhino 8'de köşe yuvarlama (fileto) işlemi
    FilletEdge
    komutu ile yapılır 12.
    Bu komutu kullanmak için:
    1. FilletEdge komutunu başlatın 2.
    2. Yarıçapı kenarları seçmeden önce girin 1.
    3. Aynı işlemde o yarıçapta fileto eklenmesini istediğiniz tüm bitişik kenarları seçin 2.
    Ayrıca, tüm bir katının kenarlarını aynı anda aynı yarıçapla yuvarlamak için nesneyi seçip komutu ve pencereyi başlatabilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cnc'de köşe yuvarlama nasıl yapılır?

    CNC'de köşe yuvarlama işlemi için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. Özel Takımlar: Yuvarlatılmış kenarlı (radyo) takımlar, eşit gerilim dağılımı sağlayarak köşelerin daha kolay işlenmesini sağlar. 2. Kesme Stratejileri: Trokoidal frezeleme veya soyma frezeleme gibi özel kesme stratejileri, takım yükünü azaltarak ve sapmayı en aza indirerek daha düzgün ve hassas kesimler elde etmeye yardımcı olur. 3. CAD/CAM Yazılımı: Gelişmiş CAD/CAM yazılımı, takım yollarının optimizasyonunda kullanılarak yumuşak geçişler ve doğru frezeleme teknikleri ile köşe yuvarlatma işlemini iyileştirir. 4. Fillet Komutu: AutoCAD gibi çizim programlarında "Fillet" komutu ile iki objenin uçları yarıçapı belirlenmiş bir yayla birleştirilerek köşe yuvarlatma işlemi yapılabilir.

    Rhino'da köşe yumuşatma nasıl yapılır?

    Rhino'da köşe yumuşatma işlemi "Fillet" komutu ile yapılır. Bu komutu kullanmak için: 1. İki curve seçin ve köşelerini yumuşatmak istediğiniz yüzeyi belirleyin. 2. "Fillet" komutunu çalıştırın ve radius değerini girin. 3. İşlem sonunda, seçilen parçaların birleşik olarak teslim edilmesini istiyorsanız "Join=Yes" seçeneğini işaretleyin.

    Yuvarlama nasıl yapılır?

    Yuvarlama yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg kıyma; 150 gr tereyağı; 2 baş orta büyüklükte soğan; 250 g yoğurt; 2 yumurta; 1 çorba kaşığı karabiber; Yeterince un; 1 çorba kaşığı tuz; 1 çorba kaşığı kırmızı biber; 2,5 bardak su. Yapılışı: 1. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır. 2. Daha sonra azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç ortasında yuvarlanır. 3. Yuvarlamalar bir tavada kızartılır. 4. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek tuz, kırmızı biber ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. 5. Kaynayan su içinde yuvarlamalar bırakılarak 45 dakika pişmesi beklenir. 6. Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağ içine konulan toz biberli sos dökülerek servis yapılır. Alternatif bir yuvarlama tarifi: 1. Kıyma, yumurta, un, baharatlar ve rendenin ince kısmıyla rendelenmiş soğan yoğrulur. 2. Biraz dinlenen harçtan misket büyüklüğünde toplar koparılır. 3. Toplar, unlanmış tepside kızartılır. 4. Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur, üzerine salça ilave edilir. 5. Daha sonra yuvarlamalar eklenip salçayla biraz kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edilir. 6. 15-20 dakika kısık ateşte yuvarlamalar şişene kadar pişirilir. 7. Ilık haldeyken üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis yapılır.