Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
HTML ile responsive tasarım yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Media Query Kullanımı: Farklı ekran boyutlarına uygun stil tanımlamaları yapmak için media query kullanılır 12. Örneğin, ekran genişliği 768 pikselin altında olduğunda menünün görüntülenmesini engellemek için:
@media screen and (max-width: 768px) { .menu { display: none; } } ``` [1](https://www.mucahitgunay.com.tr/html-css-ile-responsive-tasarim-nasil-yapilir/).
- Flexbox Kullanımı: Web sitelerindeki öğelerin esnek bir şekilde yerleştirilmesi için flexbox kullanılır 13. Örneğin, öğeleri yatay olarak hizalamak için:
.container { display: flex; flex-wrap: wrap; justify-content: space-between; } ``` [1](https://www.mucahitgunay.com.tr/html-css-ile-responsive-tasarim-nasil-yapilir/).
- Grid Kullanımı: Öğelerin sıralanması ve hizalanması için grid kullanılır 13. Örneğin, öğeleri 3 sütuna ayırmak için:
.container { display: grid; grid-template-columns: repeat(3, 1fr); grid-gap: 20px; } ``` [1](https://www.mucahitgunay.com.tr/html-css-ile-responsive-tasarim-nasil-yapilir/).
- Viewport Meta Etiketi: Web sayfasının mobil cihazda nasıl görüntüleneceğini belirlemek için viewport meta etiketi kullanılır 24. Bu etiket,
<head>
etiketi içine eklenen<meta/>
etiketiyle kullanılır:<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" /> ``` [2](https://ikas-landing.vercel.app/tr/blog/responsive-tasarim-nedir).
- Resimlerin Optimizasyonu: Görsellerin, ekranın genişliğine göre boyutunu otomatik olarak ayarlaması için akışkan resimler kullanılır 2. CSS ile görsellerin maksimum genişliği yüzde (%) ile sınırlandırılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: