Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Presleme süresi, presleme yöntemine ve işlemin türüne bağlı olarak değişir.
Genel olarak hesaplama adımları:
- Sıcak Presleme: Pres kalıplama işlemi, 150°C – 170°C kalıp sıcaklığında ve 800-1000 kPa kalıp basıncında gerçekleştirilir ve kürleme süresi duvar kalınlığına bağlı olarak 2-10 dakikadır 1.
- Deri Presleme: Presleme işleminde basınç, sıcaklık ve presleme süresi birlikte etkilidir 2. Her iki faktör birlikte üçüncüyü dengeler; basınç ve sıcaklık yüksekse presleme süresi kısalabilir 2.
- Meyve Presleme: Meyve preslemesinde, mayşe (meyve posası) 40-45°C'ye kadar soğutulur ve bu işlem yaklaşık üç ile dört saat sürer 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: