• Buradasın

    Photoshop klavye ile nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Photoshop'u klavye ile kullanmak için aşağıdaki kısayolları kullanabilirsiniz:
    1. Yeni Çalışma Sayfası Açma: Windows'ta Ctrl+N, Mac'te Cmd+N 1.
    2. Var Olan Dosyayı Açma: Windows'ta Ctrl+O, Mac'te Cmd+O 1.
    3. Katman Ekleme: Windows'ta Ctrl+Shift+N, Mac'te Cmd+Shift+N 1.
    4. Çalışmayı Kaydetme: Windows'ta Ctrl+S, Mac'te Cmd+S 1.
    5. Geri Alma: Ctrl+Z (Windows) veya Cmd+Z (Mac) 13.
    6. Free Transform (Serbest Dönüştürme): Ctrl+T 13.
    7. Fırça İmlecini Değiştirme: Caps Lock 2.
    8. Renkleri Sıfırlama: D harfi (siyah ve beyaz yapar) 13.
    9. Ön Plan ve Arka Plan Renklerini Değiştirme: X harfi 13.
    10. Cetvel Açma: Ctrl+R 13.
    Daha fazla kısayol için Photoshop'un "Keyboard Shortcuts" menüsünden mevcut tüm komutları ve kısayolları görebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Photoshop maskeleme nasıl yapılır?

    Photoshop'ta maskeleme yapmak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır: 1. Clipping Mask: Bir grafiğin başka bir grafiği maskelemesi durumudur. Bunun için: - Photoshop'ta bir manzara resmi açın ve yeni bir katmana bir şekil çizin. - İmajın bulunduğu katman seçiliyken sağ click yapıp "Create Clipping Mask" komutunu seçin. 2. Layer Mask (Katman Maskesi): İmajın görünmesini istemediğimiz kısımlarını brush vasıtasıyla maskelemektir. Bunun için: - Kadın resmini sürükleyip manzara resminin üstüne alın. - Kadın resminin bulunduğu layerı seçip "Add Layer Mask" butonuna tıklayarak katmana Layer Mask uygulayın. 3. Quick Mask: Hızlı seçimler oluşturmak için kullanılır. Bunun için: - Tool Box'taki Quick Mask moduna geçin ve uygun bir fırça ile maskelemek istediğiniz kısımları boyayın. 4. Vector Mask (Vektör Maske): Bir vektörel grafiğin başka bir vektörel grafikle maskelenmesi durumudur. Bunun için: - Katmana vektör maske eklemek için hazır şekil araçlarından birine geçin ve Path özelliğini seçin. - Maskelemek istediğiniz alanı çizin ve kontrol panelden Mask seçeneğine tıklayın.

    Photoshop CC ile neler yapılabilir?

    Photoshop CC ile birçok farklı işlem ve proje gerçekleştirilebilir: 1. Fotoğraf Düzenleme: Fotoğraflara renk filtreleri ekleme, yüzlerdeki akneleri temizleme, dekupe işlemleri yapma ve iki fotoğrafı birleştirme gibi işlemler. 2. Grafik Tasarım: Instagram, Youtube ve diğer sosyal medya hesapları için içerik oluşturma, logo ve ikon çizimi, menü tasarımı. 3. Web Tasarım: İnternet siteleri için görseller oluşturma ve sayfa tasarımlarının taslağını çıkarma. 4. Dijital Çizim: Geometrik şekiller, fırçalar, kalemler ve damlacıklarla iki ve üç boyutlu dijital çizimler yapma. 5. Video Düzenleme: Videolara efekt ekleme ve ufak dokunuşlar yapma. 6. Neural Filters Kullanımı: Yapay zeka teknolojisi ile görüntülerde hızlı ve otomatik düzenlemeler yapma. 7. Özel Fırçalar ve Efektler: Binlerce fırça arasından seçim yapma ve özel efektler oluşturma.

    Photoshop birleştirme hangi tuşla yapılır?

    Photoshop'ta iki katmanı birleştirmek için Ctrl + E kısayol tuşunu kullanabilirsiniz.

    Photoshop karıştırma seçenekleri nerede?

    Photoshop'ta karıştırma seçeneklerini bulmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz: 1. Katmana Sağ Tıklayıp "Karıştırma Seçenekleri"ni Seçmek: Herhangi bir katmana sağ tıklayıp "Karıştırma Seçenekleri"ni seçerek karıştırma modlarına erişebilirsiniz. 2. "Katman" Menüsünden "Katman Stili" ve "Karıştırma Seçenekleri"ni Seçmek: Ekranın üst kısmındaki "Katman"ı tıklayıp "Katman Stili" ve "Karıştırma Seçenekleri"ni seçebilirsiniz. 3. Katmanlar Panelinde: Geçerli çalışma alanınız açıksa karıştırma modlarını Katmanlar panelinde de bulabilirsiniz.

    Photoshop fotoğraf renk değiştirme hangi tuşla yapılır?

    Photoshop'ta fotoğraf renk değiştirme işlemi için "Ctrl + U" kısayolu kullanılır.

    Photoshop metin seçme nasıl yapılır?

    Photoshop'ta metin seçmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. Yazım Katmanı Seçiliyken: Metni Control-sürükleyerek veya Command-sürükleyerek seçebilirsiniz. 2. Shift Tuşu ile: İmleci seçip Shift tuşuna basarak 1 karakter sol/sağ, 1 satır aşağı/yukarı veya 1 sözcük sol/sağ seçebilirsiniz. 3. Çift Tıklatma: Metin içinde çift tıklayarak sözcük, üçlü tıklayarak satır, dörtlü tıklayarak paragraf veya beşli tıklayarak öykü seçebilirsiniz. 4. Araç Çubuğu: Araç çubuğunda Yazım aracını seçip, metni doğrudan araç üzerindeki seçenekler çubuğundan düzenleyebilirsiniz.

    Klavyeden pen tool nasıl kullanılır?

    Pen Tool'u klavyeden kullanmak için aşağıdaki kısayolları kullanabilirsiniz: 1. P: Pen Tool'u seçmek için klavyede P tuşuna basabilirsiniz. 2. +: Add Anchor Point Tool'u (anchor noktası ekleme aracı) etkinleştirmek için artı (+) tuşuna basın. 3. -: Delete Anchor Point Tool'u (anchor noktasını silme aracı) kullanmak için eksi (-) tuşuna basın. 4. Shift-C veya Alt: Anchor Point Tool'u geçici olarak açmak için Shift-C tuşlarına veya Alt tuşuna basılı tutun. 5. Ctrl (Windows) veya Command (Mac): Direct Selection Tool'u (doğrudan seçim aracı) kullanmak için bu tuşlara basılı tutun.