Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Photoshop'ta hızlı seçim yapmanın birkaç yöntemi vardır:
- Magic Wand Tool: Düz arkaplana sahip görsellerde kullanılır 1. Aracı seçtikten sonra düz arkaplana bir kez tıklamak alanı seçili hale getirir 1.
- Quick Selection Tool: Farklı renklerden oluşan sade arkaplanlarda kullanılır 1. Aracın boyutunu ayarlayıp fareyi yavaşça objenin üzerinde sürüklemek gerekir 1.
- Object Selection Tool: Güncel sürümlerde eklenen bu araçla çok hızlı seçimler yapılabilir 1. Kontrol panelde "Select Subject" seçeneğine tıklandığında program görseldeki özneyi algılayarak otomatik olarak seçer 1.
- Color Range: Select menüsünden Color Range'e tıklanarak, renk ve ton farklılıklarından yararlanarak seçim alanı oluşturulabilir 1.
- Remove Background: Discover penceresinden Remove Background seçeneği ile Apple tuşuna basarak arkaplanın otomatik olarak seçilip katman maskesi ile gizlenmesi sağlanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: