• Buradasın

    Medula eczane girişi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Medula Eczane sistemine giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Kullanıcı adı, parola ve güvenlik anahtarı ile SGK'nın resmi web sitesine giriş yapılır 1.
    2. Sağ üst köşedeki "SGK provizyon" linkinden Medula Provizyon Sistemi açılır 34. Bu işlem, TEBEOS veya kullanılan eczane programı içerisinden yapılmalıdır 4.
    3. Sisteme giriş yapıldıktan sonra, sırasıyla "Reçete Giriş", "Reçete Listesi", "Reçete Sorgu" gibi menüler üzerinden işlemler gerçekleştirilir 2.
    Giriş sırasında KVKK mevzuatına uygun hareket edilmesi gerekmektedir 1. Parola unutulduğunda, bağlı olunan SGK Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvurulmalıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Eczacı kartı ile medulaya giriş yapılır mı?

    Eczacı kartı ile Medula'ya giriş yapılamaz. Medula sistemine giriş için T.C. kimlik numarası ve diğer kimlik doğrulama bilgileri gereklidir.

    Medula reçeteleri nasıl kontrol edilir?

    Medula reçetelerini kontrol etmek için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Reçete Girişi: Reçete bilgileri, MEDULA-Reçete Provizyon Sistemi uygulamasının reçete giriş ekranı üzerinden kaydedilir ve en az bir tane karekodlu ilaç okutulur. 2. SUT Uygunluk Kontrolü: Eczane tarafından girilen reçetenin, sağlık hizmetinden yararlanan kişi için müstahaklık kontrolü ve SUT kontrolleri yapılır. 3. Karekod Bilgisi Kontrolü: Karekodlu ilaçların karekod bilgileri, reçete giriş ekranında okutulur ve bu bilgiler İEGM web servisleri aracılığıyla İEGM'ye bildirilir. 4. Satış Onay Bildirimi: Reçete, daha önce kaydedilmiş ve İEGM'ye satış bildirimi yapılmış ise, "Karekod Sonlandır" butonu ile satış onayının yapılmış olduğu bildirilir. 5. E-Devlet ve E-Nabız Üzerinden Sorgulama: E-reçete sorgulamaları, e-devlet ve e-nabız sistemi üzerinden veya SGK'nın SMS reçete bilgilendirme hizmeti aracılığıyla yapılabilir.

    Medula eczanede hangi işlemler yapılır?

    Medula eczanede aşağıdaki işlemler yapılır: 1. Reçete Girişi: Eczaneler, doktorlar tarafından sisteme girilen e-reçeteleri takip eder ve reçete bilgilerini Medula sistemine kaydeder. 2. İlaç Faturalandırma: Sigortalılara ait reçetelerin faturalandırılması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun eczanelere geri ödeme yapması sağlanır. 3. Karekod Kontrolü: Karekodlu ilaçların bilgileri okutulur ve İEGM'ye bildirilir. 4. Ödeme ve Raporlama: Eczaneler, aylık ciro bilgilerini ve ödemeleri takip eder, gerekli raporları oluşturur.

    Medulaya reçete nasıl gönderilir?

    Medulaya reçete göndermek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Tarayıcı veya Cep Telefonu ile Reçete ve Eklerinin Taranması: Reçete ve ek belgeleri, tarayıcı özelliği olan bir yazıcı veya cep telefonu ile fotoğraf çekerek taranmalıdır. 2. Medula Sistemine Yükleme: - Reçeteye Doküman Ekle Butonu: Medula sisteminde reçeteye doküman ekle butonuna basılarak yükleme işlemine başlanır. - Belge Seçimi ve Yükleme: Açılan pencereden yüklenmek istenen belge seçilir, gözat butonuna basılarak belge bilgisayarda kayıt edilen dosyadan bulunarak seçim yapılır ve doküman yükle butonuna basılır. - Kontrol ve Hata Düzeltme: Eklenmiş dokümanları görüntüle butonu ile yüklenen belgeler kontrol edilmeli, varsa hata silip tekrar yükleme yapılmalıdır. 3. SGK Kurumsal Hekim Şifresi: Reçetenin Medulaya gönderilmesi için SGK kurumsal hekim şifresi gereklidir. E-reçete gönderimi için ise reçete bilgilerinin Medula Optik sistemine kaydedilmesi ve E-reçete Gönder butonuna basılması gerekmektedir.

    Medula ve e-reçete aynı mı?

    Medula ve e-reçete kavramları aynı şeyi ifade eder. e-Reçete, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve reçetelerin elektronik ortamda kaydedilmesini sağlayan Medula sistemi üzerinden yapılan işlemleri kapsar.

    Medula reçeteleri kimler girebilir?

    Medula reçetelerini aşağıdaki kişiler girebilir: 1. Hastaneler: Sevk, rapor, fatura ve ödeme işlemlerinin idaresi ve takibi için. 2. Doktorlar: E-reçete yazma, kontrol etme ve geçmiş döneme ait ilaç takibi için. 3. Eczaneler: Sigortalılara ait reçeteleri faturalandırma ve ödeme için. 4. Optisyenler: Gözlük reçetelerini sisteme girme ve ilaç israfını önlemek için.

    Medula eczane ne işe yarar?

    Medula Eczane sistemi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmeli eczanelerin ilaç reçetelerini elektronik ortamda kaydederek faturalandırmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu sistemin başlıca işlevleri şunlardır: Reçete işlemleri: Reçetelerin elektronik ortamda kayda alınması ve ilaçların kişilere teslim edilmesi. Fatura işlemleri: Kurumun belirlediği genelgeye göre reçetelerin periyotlarda faturalandırılması. İlaç takibi: Türkiye genelindeki eczanelerde satılan ilaçların stok durumunun, satışlarının ve vadesi geçmiş ilaçların izlenmesi. Veri güvenliği: Hasta ve sağlık verilerinin güvenli bir şekilde saklanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi. Raporlama ve izleme: İlaç tüketimi ve hasta bilgileri ile ilgili detaylı raporlar sunulması.