• Buradasın

    Medula e-reçete şifresi nasıl alınır unuttum?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Medula e-reçete şifresini unuttuysanız, yeni bir şifre almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Medeczane.sgk.gov.tr adresine giderek "Parolamı Unuttum" bölümüne tıklayın 12.
    2. E-posta adresinize gönderilen doğrulama bağlantısına tıklayın 4.
    3. T.C. kimlik numaranızı ve diğer gerekli bilgileri girerek yeni şifrenizi oluşturun 4.
    Ayrıca, e-devlet kapısı üzerinden de yeni SGK kurumsal hekim şifresi alabilirsiniz 2. Bunun için turkiye.gov.tr adresine girip "Sosyal Güvenlik Kurumu Kurumsal Hekim Parolası Alma" hizmetini kullanmanız gerekmektedir 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Medula hekim şifresi e-devletten alınır mı?

    Evet, Medula hekim şifresi e-Devlet üzerinden alınabilir.

    Medula reçetesi nasıl alınır?

    Medula reçetesi almak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Hastane Otomasyon Programının Açılması: Eczane otomasyon programı açılır ve varsa güncellemeler alınır. 2. Medula Provizyon Sisteminin Açılması: Program içerisinde sağ üst köşede yer alan SGK provizyon linkinden Medula Provizyon Sistemi açılır. 3. Reçete Bilgilerinin Girilmesi: Reçete giriş ekranında hastanın T.C. kimlik numarası, sigortalı kapsam türü, reçete tarihi gibi bilgiler girilir. 4. İlaç Bilgilerinin Eklenmesi: Karekodlu ilaçlar için ilacın karekodu okutulur ve sırasıyla adedi, dozu ve periyodu girilerek "Ekle" butonuna basılır. 5. Reçetenin Kaydedilmesi: "Reçete kaydet" butonuna basılarak reçetenin kaydı tamamlanır. 6. İTS Bildiriminin Yapılması: Tekrar "İTS Karekod İşlemleri" butonuna basılıp, karekodlar "Listele" ve "İTS Satış Bildirimi" butonlarıyla bildirilir, ardından "Geri dön" butonuna basılarak Reçete Giriş sayfasına geri dönülür. 7. Sonlandırma: "Karekod sonlandır" butonuna basılarak sonlandırma işlemi tamamlanır. 8. Reçetenin Çıktısının Alınması: "Yazdır" butonuna basılarak reçetenin çıktısı alınır.

    Medula SGK nedir?

    Medula SGK, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile sağlık tesisleri arasında fatura bilgisini elektronik olarak toplamak ve hizmetlerin ödenmesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik bir sistemdir. Bu sistem, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, özel tanı merkezleri ve özel tedavi merkezleri tarafından kullanılmaktadır.

    Medula ve e-reçete aynı mı?

    Medula ve e-reçete kavramları aynı şeyi ifade eder. e-Reçete, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve reçetelerin elektronik ortamda kaydedilmesini sağlayan Medula sistemi üzerinden yapılan işlemleri kapsar.

    E-reçete giriş nasıl yapılır?

    E-reçete girişi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Elektronik İmza (e-imza) Temini: E-reçete sistemini kullanabilmek için e-imza sahibi olunmalıdır. 2. Yardımcı Uygulama Kurulumu: E-imzayı oluşturabilmek için bilgisayarınızın işletim sistemine uygun bir yardımcı uygulama kurulmalıdır. 3. Giriş Ekranı: E-reçete sistemine, kullanıcı adı ve şifre ile birlikte "Kullanıcı Türü" seçilerek giriş yapılır. 4. Reçete Oluşturma: E-reçete, kullanılan hastane otomasyon programı veya Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı Reçetem Arayüzü üzerinden oluşturulabilir.

    Medula doktor girişi için hangi şifre kullanılır?

    Medula doktor girişi için iki farklı şifre kullanılır: 1. Tesis Şifresi: Web servisleri tarafından kullanılmak üzere, GSS tarafından her sağlık tesisine verilen şifre. 2. Yönetici Şifresi: Başhekim veya hastane yöneticisi tarafından web uygulamasında kullanılmak üzere oluşturulan kişisel şifre.

    E-reçete nasıl alınır?

    E-reçete almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Elektronik İmza (E-İmza) Edinme: E-reçete düzenleyebilmek için öncelikle e-imza sahibi olmak gerekmektedir. 2. SGK Kurumsal Hekim Şifresi Alma: E-reçete yazacak olan hekimlerin, https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor adresinden SGK kurumsal hekim şifresi alması gerekmektedir. 3. Hastane Otomasyon Programına Giriş: E-reçete, kullanılan hastane bilgi yönetim sistemi (HBYS) üzerinden düzenlenebilir. 4. E-reçete Düzenleme: E-reçete ekranında hastanın TC kimlik numarası, adı soyadı, hastalık tanısı ve ilaç bilgileri girilerek e-reçete oluşturulur ve e-imza ile imzalanır.