Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mac'te sağ tık (ikincil tıklama) yapmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Control (Ctrl) tuşu ile tıklama 12. Fare tuşunu tıklatırken Control (Ctrl) tuşuna basılı tutun 2. Tıkladıktan sonra Control tuşunu bırakabilirsiniz 2. Bu yöntem, yalnızca tek tuşlu farelerde ve MacBook izleme dörtgenlerinde veya bağımsız Apple Trackpad’deki dahili tuşta çalışır 2.
- İzleme dörtgeni ile iki parmakla tıklama 125. Apple menüsünde "Sistem Tercihleri"ne, ardından "İzleme Dörtgeni"ne tıklayın 2. "İşaret Etme ve Tıklama" sekmesinde "İkincil tıklama" işaret kutusunu işaretleyin ve "İki parmakla tıkla veya dokun" seçeneğini seçin 2. Ardından Finder'da iki parmağınızı izleme dörtgenine koyarak bağlamsal menüyü açabilirsiniz 2.
- İzleme dörtgeni ile köşe tıklama 2. "İşaret Etme ve Tıklama" sekmesinde "Sağ alt köşede tıkla" seçeneğini seçin 2. Bu yöntem yalnızca Apple Trackpad ile çalışır 2.
- Apple Magic Mouse kullanımı 45. Magic Mouse'ta sağ tıklamak için Control tuşuna basın ve ardından bir parmakla fareye dokunun 4.
Sistem ayarları, kullanılan fare ve izleme dörtgenine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: