Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lenslerin ÜTS'ye (Ürün Takip Sistemi) kaydedilmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Firma Kaydı: Öncelikle, lens üreten veya ithal eden firmanın ÜTS sistemine kayıtlı olması gerekmektedir 12. Bunun için TİTCK'ye (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) başvuruda bulunulmalıdır 2.
- Gerekli Belgelerin Hazırlanması: Lensler için CE Belgesi, uygunluk beyanı, teknik dosya ve GTIN (Global Ticari Ürün Numarası) gibi belgeler hazırlanmalıdır 23.
- ÜTS Portalına Giriş ve Kayıt: ÜTS portalına giriş yapılarak "Yeni Ürün Kaydı" seçeneğine tıklanmalıdır 2. Ürünün barkod, ürün adı, sınıfı, üretici bilgileri ve teknik detayları eksiksiz olarak girilmelidir 2.
- Belgelerin Yüklenmesi: Hazırlanan belgeler sisteme yüklenmeli ve başvuru tamamlanmalıdır 12.
- Başvurunun Değerlendirilmesi: TİTCK tarafından yapılan incelemede belgelerde eksiklik veya hata yoksa başvuru onaylanır ve ürün ÜTS sisteminde görünür hale gelir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: