Kripto cüzdan çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Donanım Cüzdanları (Soğuk Cüzdanlar): Kripto paraları çevrimdışı olarak saklamak için tasarlanmış fiziksel cihazlardır 12. Örnekler: Ledger, Trezor 1.
- Masaüstü Cüzdanları: Bir masaüstü bilgisayara kurulur ve sadece o cihazdan erişilebilir 13. Örnekler: Atomic Wallet, Electrum 1.
- Mobil Cüzdanlar: Akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır 13. Örnekler: Trust Wallet, Coinbase Wallet 1.
- Web Cüzdanları: Çevrimiçi olarak barındırılır ve internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişilebilir 13. Örnekler: MetaMask, Coinbase 1.
- Kağıt Cüzdanlar: Üzerinde özel anahtarın basılı olduğu kağıt parçalarıdır 13. İnternete bağlı olmadıkları için en güvenli cüzdan türlerinden biridir 1.
- Sıcak Cüzdanlar: İnternete bağlı ve çevrimiçi olarak erişilebilen cüzdanlardır 13. Günlük işlemler için uygundur ancak daha az güvenlidir 1.
- Saklama Cüzdanları: Üçüncü taraf bir hizmet sağlayıcının özel anahtarları ve dijital varlıkları kullanıcı adına sakladığı cüzdanlardır 13. Örnekler: Coinbase, Binance 1.
- DeFi Cüzdanları: Merkezi olmayan finans protokolleri üzerinde kripto paraları ve diğer dijital varlıkları yönetmek, saklamak ve işlem yapmak için kullanılan cüzdanlardır 13. Örnekler: Crypto.com, Trust Wallet 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: