Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
iMovie ile video düzenleme yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Projeyi hazırlama 2. Mac'te Uygulamalar klasöründen iMovie açılır, "Yeni Oluştur" düğmesine tıklanır ve "Film" seçilir 2. "Medya İçe Aktar" ile klipler, resimler veya ses eklenir ve "Zaman Çizelgesi"ne sürüklenir 2.
- Video klipleri kırpma 2. "Zaman Çizelgesi"nden bir video klip seçilir ve "Oynatma Başlığı" ile klibin başlangıç veya bitiş noktası belirlenir, böylece ekstra bölümler kesilebilir 2.
- Videoya müzik ekleme 2. "Ses" sekmesinden müzik, ses efektleri veya herhangi bir müzik dosyası bulunur 2. Seçildikten sonra, video kliplerin altındaki "Zaman Çizelgesi"ne sürüklenir ve yeşil bir ses parçası olarak gösterilir 2.
- Videoya geçişler uygulama 2. Sol üst köşedeki "Geçişler" sekmesine tıklanır ve istenen geçiş, "Zaman Çizelgesi"ndeki klipler arasında sürüklenerek uygulanır 2.
- Videoya başlık ekleme 2. "Başlıklar" sekmesine gidilir, çeşitli başlık stillerinden biri seçilir, sürüklenerek video kliplerin üzerine istenen yere konur ve önizleme penceresinde yazı tipi, boyutu, rengi ve benzeri özellikler özelleştirilir 2.
- iMovie projesini dışa aktarma 2. Her şey tamamlandığında, uçtaki "Paylaş" düğmesine tıklanır ve Mac'e kaydetmek, e-postayla göndermek veya sosyal medya platformunda paylaşmak gibi seçenekler seçilir 2.
Ayrıca, iMovie ile video düzenleme hakkında bilgi edinmek için Apple'ın "Atölye: iMovie ile Film Yapın" etkinliği de değerlendirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: