• Buradasın

    Hetzner cloud disk nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hetzner Cloud disk kullanımı için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Hesap Oluşturma: Hetzner Cloud kullanmaya başlamak için bir hesap oluşturulmalıdır 1. Bunun için Hetzner’ın ana sayfasına gidip "Register" butonuna tıklanmalıdır 1.
    2. Console’a Erişim: Hesap oluşturulduktan sonra, Hetzner Cloud Console’a giriş yapılmalıdır 1.
    3. Yeni Sunucu Oluşturma: Console’da "Create Server" butonuna tıklanarak yeni bir sunucu oluşturulmalıdır 1. Sunucu türü, işletim sistemi ve konfigürasyon ayarları yapılmalıdır 12.
    4. Disk Ekleme: Sunucuya disk eklemek için "Volumes" bölümünden SSD tabanlı blok depolama birimleri (Volume) oluşturulabilir ve bu birimler sunucuya otomatik olarak bağlanabilir 3.
    5. Kaynak Yönetimi: Sunucunun kaynak kullanımı, CPU, RAM ve disk alanı gibi veriler takip edilerek Cloud Console üzerinden yönetilmelidir 1.
    Ayrıca, Hetzner Cloud’da yedekleme ve güvenlik ayarları da yapılabilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Hetzner disk ekleme nasıl yapılır?

    Hetzner'e disk eklemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Hacim Oluşturma: Hetzner hesabınıza giriş yapın, "Volumes" bölümüne gidin, "Create Volume" seçeneğini kullanarak yeni bir hacim oluşturun ve gerekli ayarları yapın. 2. Diski Partisyonlama: Sunucuya bağlandıktan sonra `lsblk` komutunu kullanarak yeni diski bulun ve `gdisk /dev/sdb` komutuyla GPT formatında partisyonlayın. 3. Diski Biçimlendirme: `sudo mkfs.ext4 /dev/sdb1` komutunu kullanarak diski ext4 dosya sistemiyle formatlayın. 4. Mount Noktası Oluşturma: `mkdir $HOME/mountpoint` komutuyla bir mount noktası oluşturun. 5. Disk UUID'sini Alma: `sudo blkid /dev/sdb1 -s UUID -o value` komutuyla diskin UUID'sini alın. 6. Fstab Dosyasını Düzenleme: `/etc/fstab` dosyasını root olarak düzenleyin ve aşağıdaki satırı ekleyin: `UUID=your-uuid-from-above /home/youruser/mountpoint ext4 discard,nofail,defaults 0 0`. 7. Diski Mount Etme: `sudo mount -a` komutuyla tüm partisyonları mount edin. 8. Dizinin Sahibini Değiştirme: `sudo chown youruser:youruser /home/user/mountpoint -R` komutuyla dizinin sahibini değiştirin.

    Cloud sunucu nasıl bağlanır?

    Cloud sunucuya bağlanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Key Pair Oluşturma: Cloud sunucuya bağlanmak için bir Key Pair oluşturulması gerekmektedir. 2. Puttygen Kullanımı: Windows makineden sunucuya bağlanmak için Puttygen yazılımı indirilir ve AWS console'dan indirilen .pem dosyası bu yazılıma yüklenir. 3. Özel Anahtar İndirme: Load işleminden sonra Save private key tıklanarak anahtar kendi makinesine indirilir. 4. Bitvise Uygulaması: Bitvise uygulaması indirilir ve oluşturulan anahtar, client manager ile bu uygulamaya import edilir. 5. Sunucuya Bağlanma: Rdp (Remote Desktop Protokolü) kullanılarak Windows işletim sistemine sahip bir makineden cloud sunucuya bağlanabilir.