Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Guinness biralarının içindeki top, bira köpüğünü oluşturmak için çalışır 12. Bu topun çalışma prensibi şu şekildedir:
- Nitrojen Dolumu: Bira kutulanırken topun içine azot doldurulur 14.
- Basınç Farkı: Kutu içindeki basınç nedeniyle azot, topun içinde hapsolur 4.
- Basınç Düşüşü: Kutu açıldığında, dışarıdaki basınç iç basınçtan daha düşük olduğu için azotun dışarı çıkmasına izin veren küçük bir delik açılır 35.
- Köpük Oluşumu: Azotun dışarı çıkması, biranın içinde küçük kabarcıklar oluşturur ve bu kabarcıklar biranın üzerinde kalın, kremsi bir köpük tabakası meydana getirir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: