• Buradasın

    Google yazıyı sesli okuma özelliği nasıl açılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Google yazıyı sesli okuma özelliğini açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Google uygulamasında: iPhone veya iPad'inizde Google uygulamasını açın, okumak istediğiniz içeriği arayın, arama sonucuna dokunun ve sağ üstte bulunan "Diğer" seçeneğine tıklayıp "Sesli Oku"yu seçin 1.
    2. Google Dokümanlar'da: Bir Google Dokümanı açın, üstteki "Araçlar" sekmesine tıklayın ve açılan seçeneklerden "Sesle Yazma"yı seçin 35. Google, mikrofonunuza erişim izni isteyecek, bu izni verdikten sonra ekranın solunda bir mikrofon simgesi ve altında "Konuşmak için tıklayın" yazısı görünecek 35.
    Ayrıca, Chrome tarayıcı uzantısı olarak "Sesli Okuma"yı da kullanabilirsiniz 4. Bu eklenti, Google Dokümanlar'daki belgenizi konuşmaya başlar ve araç çubuğundaki düğmeden ayarları yönetebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Google metin okuma eklentisi nerede?

    Google metin okuma eklentileri aşağıdaki yerlerde bulunabilir: 1. Natural Reader: PDF, Google Dokümanlar, e-Kitaplar ve e-postalar gibi çeşitli metin formatlarını okuyan bir eklenti olup, Chrome Web Mağazası'ndan ücretsiz olarak indirilebilir. 2. Capti Voice: Makaleleri daha sonra kaydetme ve dinleme imkanı sunan bir eklenti olup, hem ücretsiz hem de ücretli planları mevcuttur. 3. Read Aloud: 40 dil desteği sunan, açık kaynaklı ve ücretsiz bir metinden konuşmaya eklentisidir. 4. Google Chrome'un Kendi Özelliği: Chrome'un okuma modunda, belirli makalelerin sesli olarak okunmasını sağlayan bir metin okuma özelliği de bulunmaktadır.

    Sesli okuma hangi uygulama ile yapılır?

    Sesli okuma yapabileceğiniz bazı uygulamalar şunlardır: 1. Storytel: Geniş bir sesli kitap ve podcast kütüphanesine sahip popüler bir uygulama. 2. Google Play Kitaplar: Sesli kitaplar, e-kitaplar, çizgi romanlar ve ders kitapları gibi çeşitli içerikler sunar. 3. Apple Books: Apple'ın sesli kitap okuma uygulaması, kitaplığınızı düzenleyip kişiselleştirilmiş öneriler sunar. 4. Seskit: Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, Türkçe podcast ve sesli kitaplar içeren bir uygulama. 5. Audioteka: Saygın yayınevlerine ait sesli kitaplara erişim sağlayan bir uygulama. Ayrıca, Spotify üzerinden de sesli kitap ve masalları dinleyebilirsiniz.

    Google Dokümanlar sesli okuma özelliği nasıl kullanılır?

    Google Dokümanlar'da sesli okuma özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin: 1. Mikrofonu açın: Bilgisayarınızın mikrofonunun açık ve çalışır durumda olduğundan emin olun. 2. Sesle yazma modunu etkinleştirin: - Desteklenen bir tarayıcıda Google Dokümanlar'da bir doküman açın. - "Araçlar" menüsünden "Sesle yazma" seçeneğini tıklayın. - Alternatif olarak, Ctrl + Shift + S klavye kısayolunu kullanabilirsiniz. 3. Konuşmaya başlayın: Mikrofon simgesine tıkladıktan sonra, söyledikleriniz otomatik olarak metne dönüştürülecektir. Sesli komutları kullanmak için "Voice typing help" veya "Voice commands list" komutlarını söyleyebilirsiniz.

    Google sesli okuma hangi dilleri destekliyor?

    Google sesli okuma özelliği, aşağıdaki dilleri desteklemektedir: Almanca; Felemenkçe; Fransızca; İngilizce (ABD, Hindistan, İngiltere); İspanyolca (ABD, İspanya); İtalyanca; Korece; Lehçe; Portekizce (Brezilya); Rusça.

    Google yazıyı sese çevirme nasıl yapılır ücretsiz?

    Google yazısını sese çevirmek için ücretsiz olarak aşağıdaki çevrimiçi araçları kullanabilirsiniz: 1. Texttospeech.im: Bu araç, yazılı metni gerçekçi seslerle konuşmaya dönüştürür ve kullanımı ücretsizdir. - Nasıl kullanılır: Metninizi girin, dil ve ses stilini seçin, "Oluştur"a tıklayın ve dönüşümü başlatın. 2. VEED.IO: Bu platform, yapay zeka destekli gerçekçi ses oluşturucu ile metninizi sese dönüştürür. - Nasıl kullanılır: Videonuzu VEED'e yükleyin veya web kamerası kaydedicisini kullanarak kaydedin, sol menüden "Ses"e tıklayın ve "Metni Konuşmaya Çevir" seçeneğini seçin. 3. TTSMaker: Bu araç, birçok dili ve çeşitli ses stillerini destekleyen ücretsiz bir metinden konuşmaya dönüştürücüdür.