Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fişi prize takınca kıvılcım çıkmasının birkaç nedeni olabilir:
- Elektrik akımının aniden geçmesi 12. Fişi prize takıldığında, elektrik akımı aniden kablolardan geçerek küçük bir kıvılcıma neden olur 12.
- Geçici ark 12. Fiş prize tam olarak oturmadığında, kablolar arasında geçici bir ark oluşabilir 12. Bu ark, elektrik akımının havadan geçmesine neden olarak kıvılcım çıkarır 12.
- Yıpranmış veya hasarlı kablolar 12. Kablolarda yıpranma veya hasar varsa, prize takıldığında kıvılcım çıkabilir 12.
- Arızalı priz veya fiş 12. Arızalı bir priz veya fiş de prize fiş takıldığında kıvılcım çıkmasına neden olabilir 12.
- Aşırı yüklenme 25. Bir prize çok fazla cihaz takılırsa, aşırı yüklenmeye neden olabilir 25. Bu, elektrik akımının aşırı yüklenmesine neden olarak kıvılcım çıkmasına neden olabilir 25.
Kıvılcım çıkması durumunda, elektrik akımı kesilmeli ve bir elektrikçiye başvurulmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: