• Buradasın

    Fatih Projesi WiFi nasıl bağlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fatih Projesi WiFi ağına bağlanmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Bilgisayarda görev çubuğunun sağ tarafındaki internet bağlantı simgesine tıklanır 12.
    2. Açılan pencereden “fatih” ağı simgesine tıklanır 12.
    3. “Otomatik olarak bağlan” seçeneği işaretlenip “Bağlan” butonuna basılır 12.
    4. Sistem tarafından tarayıcıda EBA giriş sayfası açılır 12.
    5. Açılan EBA Giriş sayfasında öğrenci, öğretmen veya veli seçeneklerinden uygun olanı seçip TC Kimlik numarası ve EBA şifresi girilerek “Giriş” yapılır 12.
    Android cihazlarda bağlantı için:
    1. Cihazın “Ayarlar” kısmına girilir 12.
    2. “Kablosuz Bağlantılar” veya “Wİ-Fİ” seçeneğine girilir 12.
    3. Ekranda “Rastgele MAC’i kullan” ifadesinin yanındaki ok işaretine tıklanır 12.
    4. Açılan ekranda “Cihaz MAC’ini kullan” seçeneği seçilir 12.
    5. “Cihaz MAC’ini kullan” ifadesi yazıldıktan sonra “Onay” butonuna tıklanarak değişiklikler kaydedilir 12.
    Şifreler belirli aralıklarla güncellenebildiği için, güncel şifrelerin kontrol edilmesi önerilir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Wi-Fi eşleşmesi nasıl yapılır?

    Wi-Fi eşleşmesi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Görev çubuğundaki ağ simgesine tıklayın. 2. Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağını seçin. 3. "Bağlan" veya "Otomatik Bağlan" seçeneğine tıklayın. 4. Ağ parolasını girin. Eğer cihaz WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum) destekliyorsa, bazı durumlarda router üzerindeki WPS butonuna basarak da bağlantı kurulabilir. Ayrıca, QR kodu ile de Wi-Fi ağına bağlanmak mümkündür. Wi-Fi ayarları ve adımları, cihazın işletim sistemine ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

    Fatih Projesi WiFi şifresi neden değişti?

    Fatih Projesi WiFi şifresinin değişmesinin nedeni, güvenliğin artırılması ve yetkisiz erişimin önlenmesi olarak açıklanabilir. Ayrıca, 2023 yılında yapılan bir değişiklikle, Fatih WiFi ağına girişler, EBA sisteminde olduğu gibi, öğretmen, öğrenci veya veli olarak yapılan üç farklı kategoride bilgi girişi yapılarak sağlanmaya başlanmıştır.