• Buradasın

    E-devlet ilk açıldığında nasıl görünüyordu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    E-Devlet ilk açıldığında, 18 Aralık 2008 tarihinde, şu şekilde görünüyordu:
    • Ana sayfa, turkiye.gov.tr adresinden alınmış bir ekran görüntüsünde, "Devletin Kısayolu" sloganı yer alıyordu 1.
    • Sunulan hizmetler arasında, sabıka kaydı sorgulama, SGK emekli-çalışan işlemleri gibi temel hizmetler bulunuyordu 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    E-devlet ne zaman çıktı?
    E-Devlet projesi, 20 Nisan 2008 tarihinde hizmete girmiştir.
    E-devlet ne zaman çıktı?
    e-deVlet'te hangi bilgiler var?
    e-Devlet'te aşağıdaki bilgiler ve hizmetler bulunmaktadır: 1. Kişisel Bilgiler: Kimlik, adres, soy ağacı sorgulama gibi nüfus ve vatandaşlık bilgileri. 2. Sosyal Güvenlik: SGK tescil ve hizmet dökümü, emeklilik bilgileri. 3. Vergi Hizmetleri: Vergi borcu sorgulama ve ödeme. 4. Eğitim Hizmetleri: Üniversite işlemleri ve öğrenci belgesi sorgulama. 5. Hukuki Hizmetler: Adli sicil kaydı sorgulama. 6. Taşıt Hizmetleri: Araç plakasına yazılan ceza sorgulama, kayıtlı cihaz işlemleri. 7. Mobil Hizmetler: Mobil hat sorgulama ve IMEI kaydı. 8. Kamu Kurumları Hizmetleri: Resmi kurumların iletişim bilgileri ve sundukları hizmetler. e-Devlet'e www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapılabilir.
    e-deVlet'te hangi bilgiler var?
    E-Devletin eski hali nasıl girilir?
    E-Devletin eski haline giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. www.turkiye.gov.tr adresine giderek E-Devlet Kapısı'na giriş yapın. 2. Açılan sayfada kimlik doğrulama yöntemlerinden birini seçin: TC kimlik kartı, E-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı. 3. E-Devlet şifrenizi ilk kez alacaksanız, PTT şubelerinden şifre temin etmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifrenizi unuttuysanız, şifremi unuttum butonuna tıklayarak cep telefonu numaranızla veya diğer doğrulama yöntemleriyle yeni şifre oluşturabilirsiniz.
    E-Devletin eski hali nasıl girilir?
    E-devlet ne anlama gelir?
    E-devlet, elektronik devlet anlamına gelir ve kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı olarak tanımlanır. E-devletin iki temel boyutu vardır: 1. İdari boyut: Kamu kurum ve kuruluşlarının kamusal bilgi ve hizmetleri vatandaşlara ve diğer paydaşlara sunması. 2. Siyasi boyut: Yönetimde katılımı, şeffaflığı, yönetimin denetimini ve hesap verebilirliğini artırmak için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması. E-devlet hizmetleri, vatandaşların devlet hizmetlerine internet üzerinden erişimini sağlar ve bu hizmetler arasında vergi ödemeleri, ihale ilanları, mobil platform üzerinden hizmet alımı gibi işlemler yer alır.
    E-devlet ne anlama gelir?