• Buradasın

    Ctrl+ÜstKrkt+N ne işe yarıyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ctrl + Üst Karakter + N klavye kısayolu, Dosya Gezgini'nde yeni bir klasör oluşturur 45.
    Ayrıca, bu kısayol programa göre yeni bir belge, proje veya hesap tablosu gibi farklı içerikler oluşturmak için de kullanılabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ctrl üst karakter ne işe yarıyor?

    Ctrl (Control) ve üst karakter (Shift) tuşlarının birlikte kullanımı, farklı yazılımlarda çeşitli işlevleri yerine getirir. Örneğin, bazı yaygın kombinasyonlar şunlardır: Ctrl + Üst Karakter + C: Dosya komutlarında "Tümünü kaydet" işlemini gerçekleştirir. Ctrl + Üst Karakter + V: Özel yapıştırma işlemini yapar. Ctrl + Üst Karakter + D: Aşağı doldurma işlemini gerçekleştirir. Ctrl + Üst Karakter + F: Bul ve değiştir işlemini yapar. Ctrl + Üst Karakter + Z: Geri alınan yazmayı yineleme işlemini yapar. Bu tuş kombinasyonları, her yazılımda farklı işlevlere sahip olabilir.

    Üstkrkt ne işe yarar?

    ÜstKrktr (Shift) tuşu, tek başına bir görevi olmayan, diğer tuşlarla birlikte kullanılan bir tuştur. Büyük harf yazmak için: Yazıda Shift tuşuna basılı tutarken bir harfe basıldığında büyük harf yazılır. Birden çok karakter içeren tuşlarda üstteki karakteri yazmak için: Örneğin, 5 tuşuna Shift ile basıldığında yüzde (%) işareti yapılır. Ayrıca, ok tuşlarıyla birlikte kullanıldığında bir metin bloğunu vurgulamaya veya bir belgede birden fazla öğe seçmeye yarar.

    Ctrl ne işe yarar?

    Ctrl (Control) tuşu, klavyede genellikle iki tane yer alan ve tek başına sadece Windows işletim sisteminde "Yapışkan Tuşlar"ı açmak için kullanılan bir tuştur. Diğer şekilde ise başka tuşlarla kullanıldığında farklı işler görür. Bazı Ctrl tuşu kombinasyonları ve işlevleri: Ctrl + A: Tümünü seç. Ctrl + C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl + V: Seçili nesneyi yapıştır. Ctrl + X: Seçili nesneyi kes/taşı. Ctrl + Z: Geri al. Ctrl + S: Çalışılan belgeleri/çalışmayı kaydet. Ctrl + W: Açık olan pencereyi/sekmeyi kapat. Ctrl + F: Sayfada bul. Ctrl + H: Tarama geçmişini/belge bulma ve değiştirme.