• Buradasın

    Azure CLI nasıl indirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Azure CLI'yi indirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
    1. Windows: Azure CLI'nin MSI kurulum dosyasını resmi Azure web sitesinden indirin 34. İndirme sayfasına gitmek için aka.ms kullanabilirsiniz 3.
    2. Linux: Terminalde aşağıdaki komutu çalıştırarak gerekli bağımlılıkları yükleyin 14:
      curl -sL https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc | gpg --dearmor | sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/microsoft.gpg > /dev/null
    3. macOS: Homebrew paket yöneticisini kurun ve ardından aşağıdaki komutu çalıştırarak Azure CLI'yi yükleyin 14:
      brew update && brew install azure-cli
    Kurulum tamamlandıktan sonra, Azure CLI'yi kullanmak için
    az login
    komutunu çalıştırarak Azure hesabınıza giriş yapın 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Azure ne işe yarar?

    Azure, Microsoft'un bulut bilişim platformudur ve çeşitli amaçlar için kullanılır: 1. Yüksek İş Sürekliliği: Veri merkezi çeşitliliği ve yedekleme seçenekleri ile iş yüklerinin kesintisiz çalışmasını sağlar. 2. Ölçeklenebilirlik: İş yüklerini dinamik olarak ölçeklendirerek maliyet tasarrufu ve performans artışı sağlar. 3. Güvenlik ve Uyumluluk: Kapsamlı güvenlik özellikleri ve endüstri standardındaki uyumluluk sertifikaları ile verileri korur. 4. Hızlı Dağıtım ve Geliştirme: Geliştiricilere ve IT profesyonellerine hızlı uygulama dağıtımı ve güncellemeleri yapma imkanı tanır. Diğer kullanım alanları: - Web Uygulamaları Barındırma: Web siteleri ve uygulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde barındırma. - Veritabanı Yönetimi: Farklı türdeki veritabanları için yönetim hizmetleri sunma. - Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: Yapay zeka ve makine öğrenimi projeleri için hizmetler sunma. - Depolama Çözümleri: Dosya depolamadan büyük veri çözümlerine kadar çeşitli depolama seçenekleri sunma.

    Azure Windows kurulumu nasıl yapılır?

    Azure Windows kurulumu için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Azure Portal'a Giriş: Azure Virtual Desktop servisini kurmak için Azure Portal'a login olunmalıdır. 2. Host Pool Oluşturma: Azure Portal'da arama yaparak Azure Virtual Desktop'ı seçin ve bir Host Pool oluşturun. 3. İmaj ve VM Boyutu Seçimi: Host Pool için Windows 10 veya Windows 11 gibi bir işletim sistemi imajı ve uygun bir VM boyutu seçin. 4. Ağ Ayarları: VM için yeni bir network oluşturabilir veya mevcut bir VNET'i kullanabilirsiniz. 5. Active Directory Bağlantısı: Azure Active Directory veya Azure Active Directory Domain Services'i kullanarak Azure Virtual Desktop ile Active Directory'yi bağlayın. 6. Workspace ve Uygulama Atama: Workspace bölümünü aktif edin ve kullanıcılara uygulama grupları atayın. 7. Servis Kurulumu: Tüm ayarlar tamamlandıktan sonra Create host pool diyerek servisi başlatın. Kurulum süreci, Azure'un sağladığı diğer hizmetlere ve gereksinimlere göre değişiklik gösterebilir.

    Azure ile neler yapılabilir?

    Azure ile yapılabilecekler şunlardır: 1. Web Uygulamaları Barındırma: Web sitelerinizi ve uygulamalarınızı hızlı ve güvenli bir şekilde barındırabilirsiniz. 2. Veritabanı Yönetimi: SQL veritabanlarından NoSQL çözümlerine kadar çeşitli veritabanı yönetim hizmetleri sunar. 3. Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: Azure Machine Learning ile modellerinizi eğitebilir ve dağıtabilirsiniz. 4. Depolama Çözümleri: Dosya depolamadan büyük veri çözümlerine kadar çeşitli depolama seçenekleri sunar. 5. IoT (Nesnelerin İnterneti): Azure IoT hizmetleri, cihaz yönetimi ve veri analizi için platform ve araçlar sağlar. 6. DevOps Araçları: Uygulama geliştirme ve dağıtım süreçlerini hızlandırmak için DevOps araçları sunar. 7. Yedekleme ve Kurtarma: Veri yedekleme, kurtarma ve felaket kurtarma hizmetleri sunar. 8. Sunucu Olmadan Uygulama Geliştirme: Sunucu altyapısını yönetmeden uygulama geliştirmenizi sağlayan platform hizmetleri sunar. 9. Azure Marketplace: Uygulamaları, veritabanlarını, hizmetleri ve diğer çözümleri kolayca bulup edinebileceğiniz bir pazardır.