• Buradasın

    Ad blocker ne işe yarar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ad blocker (reklam engelleyici) programları çeşitli işlevlere sahiptir:
    1. Reklamların Engellenmesi: Ad blocker'lar, web sayfalarındaki reklamları, banner'ları ve pop-up'ları engelleyerek daha temiz bir gezinme deneyimi sunar 12.
    2. Sayfa Yüklenme Hızının Artması: Reklamların engellenmesi, sayfa yüklenme süresini kısaltır ve internet tarayıcısının daha hızlı çalışmasını sağlar 23.
    3. Kötü Amaçlı Yazılımların Önlenmesi: Reklam engelleyiciler, kötü amaçlı yazılımların ve zararlı web sitelerinin ziyaretçilere aktarılmasını önler 23.
    4. Gizlilik Koruması: Kullanıcı gizliliğini koruyarak, izleme çerezlerini ve kullanıcıların online etkinliklerini izleyen diğer unsurları engeller 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Pop-up blocker nasıl aktif edilir?
    Pop-up engelleyicisini aktif etmek için aşağıdaki adımları izleyin: 1. Google Chrome: - Sağ üst köşedeki üç noktaya basın. - "Ayarlar"ı seçin. - "Gizlilik ve Güvenlik" bölümüne girin. - "Site ayarları"na girin. - "İçerik" kısmından "Pop-up'lar ve yönlendirmeler" seçeneğine basın. - "Sitelerin pop-up'lar göndermesine veya yönlendirmeler kullanmasına izin verme" seçeneğini işaretleyin. 2. Mozilla Firefox: - Sağ üst köşedeki üç yatay çizginin üzerine basın. - "Ayarlar"ı seçin. - "İzinler" bölümünü açın. - Açılır pencere engelleyiciyi aktifleştirmek için açılır pencereleri engellemeyi seçin. 3. Microsoft Edge: - Sağ üst köşedeki üç noktaya basın. - "Ayarlar"ı seçin. - "Tanımlama bilgileri ve site izinleri" bölümünü açın. - "Açılır pencereler ve yeniden yönlendirmeler" seçeneğine tıklayın. - "Engellendi" seçeneğini işaretleyin.
    Pop-up blocker nasıl aktif edilir?
    Ad blocker hangi siteleri engeller?
    Ad blocker (reklam engelleyici) aşağıdaki siteleri ve reklam türlerini engeller: YouTube, Facebook, Twitch gibi popüler sitelerdeki video ve banner reklamları; Otomatik açılan sayfalar ve pop-up pencereler; İzleyici çerezler ve üçüncü taraf takip eden yazılımlar; Kötü amaçlı yazılımlar, kripto para madenciliği yapan siteler ve dolandırıcılık girişimleri. Ayrıca, bazı ad blocker'lar kabul edilebilir reklamlar programına katılarak, kullanıcı deneyimini bozmayan reklamların görüntülenmesine izin verir.
    Ad blocker hangi siteleri engeller?
    BlockSite uzantısı nasıl kullanılır?
    BlockSite uzantısı, Google Chrome'da siteleri engellemek için kullanılır. İşte kullanım adımları: 1. Uzantıyı Yükleme: Chrome Web Mağazası'na gidip "BlockSite" uzantısını arayın, ardından "Chrome'a Ekle" butonuna tıklayarak tarayıcınıza ekleyin. 2. Site Engelleme: Uzantı yüklendikten sonra, engellemek istediğiniz web sitesine gidin ve tarayıcınızın adres çubuğunun yanında beliren kırmızı "BlockSite" simgesine tıklayın. 3. Engellenen Siteleri Yönetme: Engellediğiniz sitelerde değişiklik yapmak için BlockSite uzantısının simgesine tıklayıp "Edit block list" seçeneğine gidin. BlockSite, Windows, Linux, macOS bilgisayarlar ile Android ve iOS mobil cihazlarda da kullanılabilir.
    BlockSite uzantısı nasıl kullanılır?