Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fenerbahçe ambleminde boğa bulunmasının nedeni, pazarlama stratejisi olarak değerlendirilmektedir 35. 2013 yılında, Fenerium mağazalarında boğa motifli tişörtlerin satışa sunulması, taraftarlar arasında "sarı kanarya" sembolünün değiştirilmesi gerektiği tartışmalarını başlatmıştır 35.
Ancak, Fenerbahçe'de "Sarı Kanarya" sembolünün, efsanevi futbolcu Cihat Arman'a dayandığı ve bu simgenin değiştirilmesinin şu an için planlanmadığı belirtilmiştir 3. Fenerbahçe İkinci Başkanı Abdullah Kiğılı, bu tişörtlerin satış stratejisinin diğer kulüplere örnek olması amacıyla yapıldığını ifade etmiştir 3.
Ayrıca, boğa motifinin Fenerbahçe için yeterince "maçocu" olmadığı ve daha güçlü bir simge olarak algılanmadığı görüşleri de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: