Amsterdam'da yenebilecek bazı lezzetler: Broodje Haring: Ringa balığı sandviçi. Kaas: Hollanda peynirleri, özellikle Edam, Gouda ve Geitenkaas. Stroopwafel: Karamel şuruplu ince waffle. Poffertjes: Kabarık krepler. Oliebollen: Elma, narenciye ve kuru üzümlü hamur tatlısı. Bitterballen: Biftek eti ile hazırlanan ve baharatlı bir atıştırmalık. Patat: Patates kızartması. Rijsttafel: Pilav ve aromatik köriler, sataylar, samballar ve turşulardan oluşan yemek. Erwtensoep: Bezelye, kereviz, pırasa, havuç ve domuz etinden yapılan çorba. Kibbeling: Mayonez, tartar ve sarımsak sosuyla sunulan kızarmış balık. İçecek olarak Jenever, Hollanda cini likörü tercih edilebilir. Amsterdam'da yemek yemek için önerilen bazı yerler: Bakers & Roasters, Pancakes Amsterdam, The Pancake Bakery ve Pannenkoekenboot: Krep yemek için. REM Eiland: Stamppot yemek için. Van Wonderen Stroopwafels ve Original Stroopwafels: Stroopwafel yemek için. Albert Cuyp Pazarı: Bitterballen ve diğer atıştırmalıkları bulmak için.