Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vakıf Taşdelen'in suyu sağlıklı olarak değerlendirilmektedir.
- Tarihî ve Kalite Belgeleri: Vakıf Taşdelen Suyu, 1582 yılında Sultan II. Selim Han'ın eşi tarafından vakfedilmiş ve Sultan II. Abdülhamit Han zamanında şişelenmeye başlanmıştır 13. Ayrıca, üç uluslararası lezzet ödülüne sahiptir 25.
- Üretim ve Ambalaj: Su, 220 metre derinlikten kendiliğinden yeryüzüne çıkmakta ve kaynağında dolumu yapılmaktadır 34. Cam şişe ve damacana gibi sağlıklı ambalaj malzemeleri kullanılmaktadır 45.
- Atatürk'ün Kullanımı: Atatürk'ün reçetesinde de Vakıf Taşdelen Suyunun yazıldığı ve bu suyun ilaç niyetine kullanıldığı belirtilmektedir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: