Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Termos tencerelerin sağlıklı olup olmadığına dair doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, sağlıklı tencere ve tava malzemeleri arasında paslanmaz çelik, dökme demir ve seramik sayılabilir 3. Bu malzemeler, gıdalara kimyasal madde bulaştırmaz ve daha güvenli kabul edilir 3.
Öte yandan, termosların genellikle içeceklerin sıcaklığını korumak için kullanıldığı ve gıda muhafazası için geliştirilmediği bilinmektedir 4. Gıda güvenliği açısından, termosta saklanan yiyeceklerin beş ila altı saat içinde tüketilmesi önerilir 1. Ayrıca, termosun kapak her açıldığında içeriye yeni hava ve mikroorganizma aldığı için porsiyonlu kullanımın daha uygun olduğu belirtilmektedir 1.
En doğru bilgi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: