Buradasın
Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu, eğitim kurumlarında hijyen ve sanitasyon kaynaklı salgın hastalıklara yönelik, öğrencileri, öğretmenleri ve diğer çalışanları korumaya yönelik hijyen uygulamalarını, bulaşın önlenmesini ve kontrol tavsiyelerini içerir 13.
Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanmıştır 1. Kılavuzun amacı, ülke çapında tutarlı ve esnek bir yaklaşım sağlamaktır 1.
Kılavuzda yer alan bazı öneriler:
- Temizlik ve dezenfeksiyon: Derslikler ve ortak alanlar, temizlik ve dezenfeksiyon planlarına uygun olarak temizlenmelidir 15.
- Havalandırma: Havalandırma sistemleri, hijyen ve enfeksiyon risk yönetim ilkelerine uygun şekilde kontrol edilmelidir 15.
- El hijyeni: Öğrencilere ve personele, her seferinde en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerini yıkamaları hatırlatılmalıdır 13.
- Kişisel koruyucu donanım (KKD): Kontamine malzemelerle iş yapılırken uygun KKD kullanılmalıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: