• Buradasın

    Deprem bölgesinde Dünya Doktorları ne yaptı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dünya Doktorları, deprem bölgelerinde çeşitli insani yardım faaliyetleri yürütmüştür:
    • Hatay ve Suriye'de uzun vadeli destek: Dünya Doktorları, Hatay ve Suriye'de depremlerden etkilenen insanlara uzun vadeli ve sürdürülebilir insani yardım sağlamak için çalışmalarını sürdürmüştür 3.
    • Mobil sağlık birimleri: Mobil sağlık birimleri ile depremzedelere sağlık hizmetlerine erişim imkanı sunulmuştur 14.
    • Tıbbi destek: 32.208 tıbbi tarama gerçekleştirilmiş ve 17.815 sağlık eğitimi ve bilinçlendirme oturumu düzenlenmiştir 2.
    • Psikolojik destek: 14.549 kişiye ruh sağlığı ve psikososyal destek sağlanmıştır 2.
    • Sosyal koruma: 3.960 vaka yönetimi gerçekleştirilerek bölgedeki savunmasız grupların desteklenmesine öncelik verilmiştir 2.
    • Su kaynaklı hastalıklarla mücadele: 4.750 hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirilmiştir 2.
    Dünya Doktorları, depremlerin ardından 7 ay içinde 20.000'den fazla kişiye ulaşmıştır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dünya doktorları Hatay'da ne yapıyor?

    Dünya Doktorları Derneği, Hatay'da çeşitli insani yardım faaliyetleri yürütmektedir: 1. Sağlık Hizmetleri: Dernek, deprem sonrası sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği için çalışmalar yapmakta, tıbbi taramalar ve sağlık eğitimleri düzenlemektedir. 2. Psikososyal Destek: Özellikle kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli bireyler için psikososyal destek mekanizmaları geliştirmektedir. 3. Sosyal Koruma: Su kaynaklı hastalıkların önlenmesi ve hijyen kitlerinin dağıtımı gibi sosyal koruma çalışmaları yürütmektedir. 4. Afet Sonrası Veri Yönetimi: Kriz anlarında doğru veri toplama ve vaka yönlendirme süreçleri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca, Dünya Doktorları, Hatay'da sürekli ve sürdürülebilir destek çağrısında bulunarak, tüm paydaşları bu sürece davet etmektedir.

    Dünya doktorları deprem bölgesinde ne kadar kaldı?

    Dünya Doktorları Derneği, deprem bölgesinde iki yıl boyunca faaliyet göstermiştir.