Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alüminyum kapların sürekli kullanımı, özellikle yüksek ısı ve asitli gıdalarla birlikte, sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir 145.
Olası zararlar:
- Kemik hastalıkları, kemik erimesi 45.
- Kan hastalıkları 45.
- Kanser 45.
- Zeka geriliği 45.
- Böbrek hastalıkları 45.
- Nörolojik sorunlar (Alzheimer, Parkinson, hareketlerde koordinasyon kaybı, kelimeleri düzgün telaffuz edememe) 145.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Asidik gıdaların alüminyum kaplarda saklanması önerilmez 14.
- Alüminyum kaplar, yüksek ısıda ve fırında kullanılmamalıdır 45.
- Balık ve et gibi yiyecekler alüminyum folyoyla sarılmamalıdır 45.
Özetle, alüminyum kapların kullanımında dikkatli olunmalı ve olası sağlık risklerini en aza indirmek için önerilen önlemler alınmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: