Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tütsüler, yakılma sırasına göre genellikle şu şekilde sınıflandırılır:
- Çubuk Tütsü: En uzun süre yanan tür olup, yanma süresi yaklaşık 20-35 dakika arasındadır 12.
- Konik Tütsü: 10-20 dakika boyunca yanar ve daha yoğun bir koku yayar 12.
- Tütsü Kağıdı: Yanma süresi 5-10 dakika olan en hızlı yanan tütsü türüdür 1.
- Spiral Tütsü: Aromatik malzemenin spiral bir şekle basılmasıyla yapılır ve açık, geniş ya da havalandırılmış alanlarda kullanılır 1.
- Demet Tütsü: Doğal malzemelerin bir iple bağlandıktan sonra kurutulup yakılmasıyla elde edilir 1.
- Ağaç Tütsü: Palo Santo gibi ağaçlardan elde edilir ve 10-15 kere yakılıp kullanılabilir 12.
Tütsü yakma sırası, kişisel tercihlere ve kullanım amacına göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: