Buradasın
Tire'de salı pazarı neden kurulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tire'de Salı pazarı, 1800'lü yıllarda deniz aşırı ülkelerden getirilen ürünlerin satılmaya başlanmasıyla kurulmuştur 1.
Tire Salı Pazarı'nın kurulma nedenlerinden bazıları şu şekildedir:
- Tarihî geçmiş 35. Pazarın tarihi 574 yıl öncesine dayanmaktadır 3.
- Ürün çeşitliliği 24. Meyve sebzeden giysiye, ev gereçlerinden kozmetiğe kadar birçok ürünün satıldığı bir pazar olması 24.
- El sanatları 235. İğne oyası, kanaviçe, keçe işleri gibi geleneksel el sanatlarının sergilendiği bir pazar olması 235.
- Ekonomik katkı 3. Her hafta yaklaşık 25-30 bin ziyaretçiyi ağırlaması ve Tire ekonomisinin can damarı olması 3.
- Turistik değer 25. Birçok tur şirketinin günübirlik gezilerle yerli ve yabancı turistleri pazara getirmesi 25.
Ayrıca, Tire’de her pazartesi yağmur yağması nedeniyle pazarın günü salı olarak değiştirilmiştir ve o günden beri Salı Pazarı olarak devam etmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: