• Buradasın

    Sevgilerde şiiri kime ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Sevgilerde" şiiri, Behçet Necatigil'e aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cemal Süreya aşk şiirleri nelerdir?

    Cemal Süreya'nın bazı aşk şiirleri: "Şimdi sen kalkıp gidiyorsun": >Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin. "Üveycinka": >Böylece bir kere daha boynunlayız sayılı yerlerinden. En uzun boynun bu senin dayanmaya ya da umudu kesmemeye. "Öyle Uzaktan Seviyorum Seni": >Öyle uzaktan seviyorum seni Kokunu alamadan, boynuna sarılamadan, Yüzüne dokunamadan Sadece seviyorum. "Bu Bizimki": >Yıkıcı bir aşk bu, Yıkıyor milletin ortasına Tutku yükünü. "En Popüler Aşk Şiiri": >Oydu bir bakışta tanıdım onu Kuşlar bakımından uçarı Çocuk tutumuyla beklenmedik Uzatmış ay aydınlık karanlığıma Nerden uzatmışsa tenha boynunu Dünyanın en güzel kadını oydu Saçlarını tarasa baştan başa rumeli Otursa ama hiç oturmaz ki Kan kadını rüzgardı atların. Daha fazla Cemal Süreya aşk şiirine antoloji.com sitesinden ulaşılabilir.

    Aşk ve sevgi şiirleri nelerdir?

    Aşk ve sevgi temalı bazı şiirler: Gülten Akın - "Seni Sevdim": >Seni sevdim, >Seni birdenbire değil usul usul sevdim. >"Uyandım bir sabah" gibi değil, >Öyle değil nasıl yürür özsu dal uçlarına >Ve gün ışığı sislerden düşsel ovalara... >Seni sevdim... >Artık tek mümkünüm sensin... Özdemir Asaf - "Seni Saklayacağım": >Seni saklayacağım inan >Yazdıklarımda, çizdiklerimde, >Şarkılarımda, sözlerimde. >Sen kalacaksın kimse bilmeyecek >Ve kimseler görmeyecek seni, >Bir gün, tam anlatmaya.. >Bakacaksın, >Gözlerimi kapayacağım.. >Anlayacaksın. Nazım Hikmet Ran - "Seni Düşünmek": >Seni düşünmek güzel şey, >ümitli şey, >Dünyanın en güzel sesinden >En güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey... >Fakat artık ümit yetmiyor bana, >Ben artık şarkı dinlemek değil, >Şarkı söylemek istiyorum... Can Yücel - "Her Şey Sende Gizli": >Yerin seni çektiği kadar ağırsın, >Kanatların çırpındığı kadar hafif... >Kalbinin attığı kadar canlısın, >Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... >Sevdiklerin kadar iyisin, >Nefret ettiklerin kadar kötü... >Ne renk olursa olsun kaşın gözün, >Karşındakinin gördüğüdür rengin... >Yaşadıklarını kâr sayma: >Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; >Ne kadar yaşarsan yaşa, >Sevdiğin kadardır ömrün... Cemal Süreya - "Aşk": >Şimdi sen kalkıp gidiyorsun, >git. >Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar, >gitsinler. >Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin. >Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık >Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı. >Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun ötmüştü >Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti

    Sevgilerde dizeleri kime yazıldı?

    "Sevgilerde" dizeleri, şair Behçet Necatigil tarafından yazılmıştır.

    Sevgi şiirinin konusu nedir?

    Sevgi şiirinin konusu, genellikle aşk, tutku, özlem, sadakat ve bağlılık gibi duyguları işlemektir. Bu tür şiirlerde, aşık olan kişinin sevgilisine olan duygularını dile getirdiği, ona duyduğu özlemi ve hayranlığı anlattığı temalar işlenir. Ayrıca, sevgi şiirleri aile içindeki sevgi bağları ve insanlığa dair sevgi gibi temaları da ele alabilir.

    Sevgilerde ne anlatmak istiyor?

    Behçet Necatigil'in "Sevgilerde" adlı şiirinde, insanın sevgi edimini çekingenlik ve tutukluk nedeniyle ertelemesi ve bu durumun insanlar arasındaki duygusal bağları nasıl zayıflattığı anlatılmaktadır. Şiirde, "Bitmeyen işler yüzünden / Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi / Kalbinizi dolduran duygular / Kalbinizde kaldı" dizeleriyle, insanların yoğun iş temposu nedeniyle duygularına vakit ayıramadığı ve bu duyguların zamanla kaybolduğu ifade edilir. Ayrıca, "Gizli bahçenizde / Açan çiçekler vardı, / Gecelerde ve yalnız / Vermeye az buldunuz / Yahut vaktiniz olmadı" dizeleriyle, insanların duygusal derinliklerini gizlediği ve bu gizliliğin zamanla duyguları yok ettiği vurgulanır.

    Sevgi ile ilgili şiirler nelerdir?

    Sevgi ile ilgili bazı şiirler: Seni Saklayacağım - Özdemir Asaf: > Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda, çizdiklerimde Şarkılarımda, sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmeyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde. Sevdan Beni - Ahmed Arif: > Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim, kelepçede, Tütünsüz, uykusuz kaldım, Terketmedi sevdan beni. Seviyorum Seni - Nazım Hikmet: > Seviyorum seni ekmeği tuza banıp yer gibi Geceleyin ateşler içinde uyanarak ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi Ağır posta paketini, neyin nesi belirsiz, telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi Seviyorum seni denizi uçakla ilk defa geçer gibi İstanbul’da yumuşacık kararırken ortalık İçimde kımıldanan bir şeyler gibi Seviyorum seni “Yaşıyoruz çok şükür” der gibi. Sevgi - Celalettin Tokmak: > Sevgi büğü gibi tel tel tüllenen Issız ovalarda acı rüzgârdır Anlar bu duyguyu yaşayıp bilen Yüce dağlardaki eriyen kardır Sevgi, sevgiliyi en içten sevmek Gerekirse bu uğurda can vermek. Sevgi... - Ozan Nuri Ceyhan: > Yüreklerde sevgi gözlerde sevgi Gönüllerde sevgi sözlerde sevgi.

    Sevgilerde kimin şiiri aşk şiiri mi?

    "Sevgilerde" şiiri, Behçet Necatigil tarafından yazılmıştır. Şiir, aşk teması etrafında şekillenmiş olup, insanların dışarı vurmaya çekindiği sevgilerini ele alır.