Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Robinson, Afrika’ya köle ticareti yapmak amacıyla çıktığı bir deniz yolculuğunda fırtınaya yakalanır ve 30 Eylül 1659’da gemisi batar 5. Kendisi, “Ümitsizlik Adası” adını verdiği ıssız bir adaya sağ olarak çıkar 5.
Daniel Defoe'nun Robinson Crusoe adlı romanında, bu olayın ardından gelen gemileri görmek için bir derenin kenarına iki barınak inşa eden Robinson, 23 yılın ardından adadaki yerlilerle karşılaşır 34.
Gerçek bir hikayeden ilham alınarak kurgulanan romanın baş kahramanı olan Robinson Crusoe'nun hikayesine ilham veren kişi ise İskoç denizci Alexander Selkirk'tür 3. Selkirk, 1703 yılında gemilerinin kaptanı Thomas Stradling'in kibirli tavırlarına dayanamayıp, Güney Amerika'nın batısındaki ıssız Juan Fernández Adaları'nda bırakılmasını istemiştir 3.
Selkirk, 1709 yılına kadar bu adada tek başına yaşamıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: