Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve fincanının neden tokuşturulduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, kahve fincanının şeklinin ve boyutunun, kahvenin damakta nasıl hissedileceğini ve aromaların nasıl algılanacağını doğrudan etkilediği bilinmektedir 1.
- Fincanın kalınlığı ve ağız genişliği: Kalın seramik kupalar, kahvenin sıcaklığını daha uzun süre muhafaza eder 1. Fincanın ağzı ne kadar genişse, kahveden çıkan aromaların burun yoluyla algılanması da o kadar kolay olur 1.
- Malzeme: Nötr ve gözeneksiz yapıya sahip porselen, kahve aromalarını en saf haliyle sunar 1. Ancak cam fincanlar, şeffaf görüntüsüyle etkileyici olsa da ısıyı çok çabuk kaybettiği için aroma yoğunluğunu azaltır 1.
Kahve fincanı tokuşturma hakkında bilgi bulunabilecek başka bir kaynak da olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: