• Buradasın

    Hitler'in en sevdiği resim hangisi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Adolf Hitler'in en sevdiği resimlerden biri, Franz von Stuck'un "Vahşi Takip" (The Wild Chase) adlı 1889 tarihli eseridir 1. Bu resimde, Germen mitolojisindeki Tanrıların Tanrısı Wotan'ın ölülerin önünde atını ileri sürmesi tasvir edilmiştir ve Hitler, Wotan figürüne benzerliğini fark ederek bu resimden etkilenmiştir 1.
    Diğer bir favori resim ise, Jacques-Louis David'in "Horas'ların Yemini" (The Oath of the Horatii) adlı 1784 tarihli eseridir 1. Bu resimde, Roma'daki bir selamlama şekli olan ellerini gururla öne doğru kaldırmış Horas üçüzleri tasvir edilmiştir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Adolf Hitler neden resim yaptı?

    Adolf Hitler, ressam olmak istediği için resim yapmıştır. Hitler, 1908-1913 yılları arasında Viyana'da yaşarken geçimini sağlamak amacıyla kartpostallar ve evler çizmiştir. Hitler, resim yapmanın yanı sıra 1920'lerde çok sayıda mimari çizim de yapmıştır. Savaş sonrası dönemde Hitler, modern sanatı eleştirerek Yahudi ve Bolşeviklerin ürünü olduğunu ve Alman ulusal kimliğine tehdit oluşturduğunu iddia etmiştir.

    Hitler hangi ressamdan etkilendi?

    Adolf Hitler, özellikle Franz von Stuck ve Jacques-Louis David gibi ressamlardan etkilenmiştir. - Franz von Stuck: Hitler, "Vahşi Takip" adlı 1889 tarihli tablosunda yer alan Germen mitolojisindeki Wotan figürünün saç ve bıyık tarzını bu ressamdan etkilenerek düzenlediğini iddia etmiştir. - Jacques-Louis David: "Horas'ların Yemini" adlı tablosu, Hitler'in selamlama şekline ilham vermiştir.