Buradasın
Hapishane üzerine yazılmış kitaplar nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hapishane üzerine yazılmış bazı kitaplar:
- "Bir Devrimcinin Yaşamı" - Antonio Gramsci 1. Teorisyen, siyasal duruş ve mücadeleci yanıyla önemli bir Marksist düşünür olan Gramsci'nin hayatını anlatır 1.
- "Yine Kazacağız, Yine Kaçacağız!" - Sebahattin Selim Erhan 1. Kitap, hapisten kaçmak üzerine üç gerçek kaçış girişiminin öyküsünü anlatır 1.
- "Gardiyanlar" - Yonca Güneş Yücel 1. İnfaz ve koruma memurlarına dair bir kaynaktır 1.
- "Demeyin Anama, İçerideyim" - Cafer Solgun 1. Yazarın 1978-1987 yılları arasındaki hapishane deneyimlerini anlatır 1.
- "Don Kişot" - Miguel de Cervantes 35. İspanyol yazar Cervantes'in hapishane döneminde yazdığı bir eserdir 35.
- "Birmingham Hapishanesinden Mektup" - Martin Luther King 25. 1963 yılında bir hapishane hücresinde yazılan, ayrımcılığa karşı mücadeleyi savunan bir yazıdır 25.
- "Kavgam" - Adolf Hitler 25. Hitler'in Landsberg Hapishanesi'nde yazdığı, "Üçüncü Reich" düzenini anlatan eserdir 25.
- "Felsefenin Tesellisi" - Boethius 25. Haksız yere ihanetle suçlanıp ölüme mahkum edilen Boethius'un hapishanede yazdığı bir kitaptır 25.
Ayrıca, Dostoyevski'nin "Ölüler Evinden Anılar", Henri Charriere'in "Kelebek" ve Stephen King'in "Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti" gibi eserler de hapishane temalı kitaplar arasında yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: