• Buradasın

    Gözlerin gözüme değince felâketim olurdu kimin şiiri?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Gözlerin gözlerime değince felâketim olurdu ağlardım" dizeleri, Attila İlhan'ın "Üçüncü Şahsın Şiiri" adlı şiirinden bir bölümdür 124.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gözlerin Gözlerime Değince Felaketim Olur Ağlardım şiiri ne anlatıyor?

    "Gözlerin Gözlerime Değince Felaketim Olur Ağlardım" şiiri, Attila İlhan tarafından yazılmış olup, imkansız bir aşkın ve bu aşkın yarattığı derin acının bir tasviridir. Şiirde, şairin sevdiği kadının başka bir erkeğe olan ilgisi ve bu durumun yarattığı kıskançlık ve öfke dile getirilir. Şiirin bazı dizeleri: > Gözlerin gözlerime değince > Felaketim olurdu ağlardım > Beni sevmiyordun bilirdim > Bir sevdiğin vardı duyardım.

    Gözlerin şiiri ne anlatıyor?

    "Gözlerin" şiiri, farklı şairler tarafından farklı temalarla ele alınmıştır: 1. Rıza Tevfik Bölükbaşı'nın "Gözlerin" şiiri, sevgilinin gözlerini ve aşkın duygularını anlatır. 2. Ahmed Arif'in "Ay Karanlık" şiiri, gerçek bir aşk hikayesini konu alır. 3. Şükran Aydın'ın "Göz Kapısı" şiiri, gözlerin aşk ve tutkuyla nasıl bütünleştiğini anlatır.