• Buradasın

    Derd'i ummana döktüm asumâna inledim kim söylüyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Derdimi Ummana Döktüm Asumana İnledim" şarkısı, çeşitli sanatçılar tarafından yorumlanmıştır. Bu sanatçılar arasında Yaşar Özel, Müzeyyen Senar ve Mediha Şen Sancakoğlu bulunmaktadır 245.
    Şarkının bestecisi Şerif İçli, güftesi ise Süleyman Nazif'e aittir 235.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Derdimi Ummâna Döktüm Âsumâna İnledim hangi makamda?

    "Derdimi Ummâna Döktüm Âsumâna İnledim" şarkısı hicaz makamındadır.

    Asuman şarkısı kime ait?

    "Asuman" şarkısı iki farklı sanatçı tarafından seslendirilmiştir: 1. Nil Karaibrahimgil: "Asuman" şarkısı, Nil Karaibrahimgil tarafından seslendirilmiştir ve "Mirkelam Şarkıları" albümünde yer almaktadır. 2. Francesco Digilio: "Asuman" şarkısı, Francesco Digilio tarafından seslendirilmiş ve "Buddha Bar Platinum Collection" albümünde yer almıştır.

    Aşık Sümmani'nin buraya kadar şiiri ne anlatıyor?

    Aşık Sümmani'nin "Buraya Kadar" şiiri, sevgilisi Gülperi'ye olan aşkını ve ona kavuşamamasının verdiği sıkıntıyı anlatır. Şiirde, aşkın getirdiği acılar, hasret ve bu durumun kişiyi nasıl "efkâra" ulaştırdığı işlenir. Şiirin bir kısmı şu şekildedir: > Ervah-ı ezelden levh ü kalemden Bu benim bahtımı kara yazdılar Gönül perişandır devr-i âlemde Bir günümü yüz bin zara yazdılar. Sümmani, şiirlerinde tasavvufi motifler de kullanır; Allah'a tabiiyet, peygamber ve sahabeye bağlılık gibi temalar işlenir.