Sakarya Boşnak düğünleri, genellikle şu şekilde gerçekleşir: Düğün Organizasyonu: Düğün organizasyonunu, damadın evli ve becerikli bir akrabası olan "düğün kâhyası" üstlenir. Eğlence: Düğün sırasında çaçak, rijetko gibi geleneksel Boşnak oyunları oynanır. Yemek: Konuklara etli kazan pilavı, pita, börek, çorba ve kuru fasulye gibi yemekler ikram edilir. Güvey Tıraşı: Damat, herkesin görebileceği bir yere oturtulur ve sakal tıraşı yapılır. Horon: Düğün boyunca erkekler horon oynar, kızlar ise oturur. Gelin Alımı: Gelin, kız evinden çıkarken farklı bir güzergâh kullanılır ve yol boyunca bahşiş isteyen çocuklarca aracın önü sık sık kesilir. Boşnak düğünleri, 1950’li yıllara kadar Çarşamba gününden başlayıp Cuma günü sona ererken, 1980’li yıllara kadar Cuma günü başlayıp Pazar günü akşamı yatsı namazına kadar sürerdi.