• Buradasın

    Atatürkün son nefesinde yanında kim vardı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mustafa Kemal Atatürk'ün son nefesinde yanında bulunanlar arasında doktorlar, yaverleri ve köşk görevlileri yer almaktadır 12.
    • Doktorlar: Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp, Prof. Dr. M. Kemal Öke, Prof. Dr. Nihat Reşat Belger gibi isimler son günlerinde ve ölümünde Atatürk'ün yanında olan doktorlar arasındadır 12.
    • Yaverleri: Yaveri Salih Bozok ve Kılıç Ali, Atatürk'ün son günlerinde yanında bulunan yaverlerdendir 13.
    • Köşk görevlileri: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak ve Muhafız Alay Komutanı İsmail Hakkı Tekçe de Atatürk'ün son anlarında yanında olan kişilerdendir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Atatürk'ü son gören kişi kimdir?

    Atatürk'ü son gören kişi, 10 Kasım 1953'te Atatürk'ün naaşının Etnografya Müzesi'nden Anıtkabir'e taşınmasında ve defnedilmesinde görev alan Yekta Güngör Özden'dir. Özden, bu defin işleminde hazır bulunan 10 kişiden hayatta kalan tek sivil kişidir.

    Atatürk'ün son nefesini verdiği oda nerede?

    Mustafa Kemal Atatürk'ün son nefesini verdiği oda, Dolmabahçe Sarayı'nda bulunmaktadır. Bu oda, sarayın üst katında yer almakta olup, Atatürk’ün kaldığı yatak odası ve kişisel eşyaları halen korunmaktadır. Dolmabahçe Sarayı, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, Boğaz’a nazır bir konumda yer almaktadır.

    Atatürk'ü en iyi tanıyan kişi kimdir?

    Atatürk'ü en iyi tanıyan kişi olarak, kız kardeşi Makbule Atadan kabul edilir.