• Buradasın

    Akşam gazetesini kim kurdu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Akşam gazetesi, 20 Eylül 1918 tarihinde Necmettin Sadak tarafından kurulmuştur 14.
    Gazetenin kuruluşunda ayrıca Kâzım Şinasi Dersan, Falih Rıfkı Atay ve Ali Naci Karacan yer almıştır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Akşam gazetesinin eski sahibi kim?

    Akşam gazetesinin eski sahiplerinden bazıları şunlardır: Necmettin Sadak (1918-?); Malik Yolaç (1957-1971); Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) (1971-1982); Mehmet Ali Ilıcak (1994-1997); Mehmet Emin Karamehmet (1997-2013); TMSF (2013); Ethem Sancak (2013-2017).

    Akşam gazetesi neden satıldı?

    Akşam gazetesinin satılmasının nedeni, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Çukurova Grubu'nun kamuya olan borçlarından dolayı grubun medya şirketlerine 24 Mayıs 2013'te el koymasıdır. TMSF yönetimi altına geçen Akşam gazetesi ve Skyturk 360, 19 Temmuz 2013'te Kolin-Limak-Cengiz ortaklığı tarafından satın alınmıştır.

    Akşam Gazetesi'nin siyasi görüşü nedir?

    Akşam Gazetesi, genel olarak merkez sağ siyasi görüşe sahiptir. Gazetenin tarih boyunca farklı dönemlerde farklı siyasi çizgilerde olduğu belirtilmiştir: Milli Mücadele döneminde milliyetçi bir tutum sergilemiştir. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'na yakın bir çizgi izlemiş, gazetenin başyazarı Necmettin Sadak, Nazi Almanyası'na destek veren yazılar yazmıştır. 1957'de Malik Yolaç tarafından satın alındıktan sonra sola kaymış ve Çetin Altan ile İlhami Soysal'ın yazılarına yer vermiştir. 1997'de Çukurova Holding tarafından satın alındıktan sonra merkez gazete olarak anılmıştır. 2013'te TMSF tarafından ele geçirildikten sonra AKP yandaşı, milliyetçi ve muhafazakâr bir gazete olarak yayın hayatına devam ettiği belirtilmiştir.