• Buradasın

    Özel ve İmamoğlu neden bir araya geldi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Özel ve İmamoğlu, iki farklı nedenle bir araya geldi:
    1. Yerel seçimler ve aday belirleme süreci: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, yerel seçimler ve aday belirleme süreci hakkında görüştü 1.
    2. Siyasi kriz ve destek ziyareti: Ekrem İmamoğlu'na yönelik operasyonun ardından, Özgür Özel, İmamoğlu'nun ailesine destek ziyaretinde bulundu ve bu süreçte halkın iradesinin hedef alındığını belirtti 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekrem İmamoğlu'nun tepkisi ne oldu?

    Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan soruşturma ve tutuklama kararlarına çeşitli şekillerde tepki gösterdi: 1. Soruşturma Hakkında: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisi ve ailesini tehdit ettiği iddiasıyla açtığı soruşturma üzerine İmamoğlu, sözlerinin arkasında olduğunu ve kullandığı her kelimenin tarafsız bir hukuk talebi olduğunu belirtti. 2. Tutuklama Kararı Hakkında: İmamoğlu, tutuklama kararını "demokrasi ve hukuk sistemine bir saldırı" olarak değerlendirdi ve bu durumun siyasi bir hamle olduğunu savundu. 3. Genel Tepkiler: İmamoğlu, Avrupa'dan gelen destek çağrılarına teşekkür ederek, Türkiye'de demokratik değerlere ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

    Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu dost mu?

    Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun dost oldukları çeşitli açıklamalarla belirtilmiştir. Ekrem İmamoğlu, 6 Nisan 2025'te toplanacak CHP olağanüstü kurultayında Özgür Özel'e desteğini tam olarak ifade etmiştir. Özgür Özel, 10 Nisan 2025'te Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmiş ve görüşme sırasında aralarında bir anlaşmazlık yaşandığını, ancak bunu "kardeş payı" içerisinde hallettiklerini belirtmiştir.

    İmamoğlu ne dedi?

    Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı bazı açıklamalar şunlardır: 1. Türk Yargı Tarihinin En Büyük Rezaleti: İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) dair başlatılan soruşturmalar kapsamında, "Türk yargı tarihinin en büyük rezaletini yaşatanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu" belirtmiştir. 2. Zorla İfade ve İftiralar: Silivri'de tutuklu bulunan İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "suç örgütü" ifadesine tepki göstererek, "Ne kadar yalan haber yaptırsanız da, ne kadar insandan zorla ifade almaya çalışsanız da, iftiracılarınızla yaptığınız her iş elinizde patladı" demiştir. 3. İfade İşlemleri Sonrası Açıklama: İmamoğlu, hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma dosyası kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Korkunun nedenini biliyoruz" ifadelerini kullanmıştır.