• Buradasın

    Nvi gov tr vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    NVI (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri) web sitesi üzerinden vatandaşlık başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Randevu Alma: NVI'nın resmi web sitesi olan randevu.nvi.gov.tr adresine giriş yaparak "Randevu Al" butonuna tıklayın 1.
    2. İşlem Seçimi: Ana sayfada çıkan ekrandan "Vatandaşlık" seçeneğini seçin 2.
    3. Bilgi Girişi: T.C. kimlik numarası ve iletişim bilgileri gibi istenen bilgileri doldurun 1.
    4. İlçe ve Tarih Seçimi: Size uygun il ve ilçe nüfus müdürlüğünü, tarih ve saat aralığını seçerek randevunuzu onaylayın 1.
    Alternatif olarak, e-Devlet üzerinden de vatandaşlık başvurusu yapılabilir:
    1. turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak e-Devlet hesabınıza T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın 1.
    2. Arama çubuğuna "Nüfus Müdürlüğü Randevu" yazın ve çıkan hizmet bağlantısına tıklayın 1.
    3. İşlem türünü ve detayları seçerek uygun randevuyu oluşturun 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ne iş yapar?
    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ) aşağıdaki görevleri yerine getirir: 1. Nüfus politikalarının belirlenmesi: Ülke nüfusunun yapısı, nitelikleri, nüfus hareketleri ve bunlardaki gelişmelere göre politikaların saptanmasına yönelik çalışmaları ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde yapmak. 2. Nüfus kayıtlarının tutulması: Nüfus hareketlerini izlemek ve değerlendirmek, merkezi bir nüfus idaresi sistemi geliştirmek. 3. Kimlik kartı ve pasaport hizmetleri: Türk vatandaşları ile Türkiye'de nüfus kaydı tutulan yabancılara kimlik kütüklerinde bilgi alışverişini kolaylaştıracak bir numara sistemi geliştirmek. 4. Vatandaşlık işlemleri: Vatandaşlığın kazanılması, kaybı ve göçmen kabulüne dair işlemleri yürütmek ve vatandaşlıkla ilgili kanunları uygulamak. 5. Diğer görevler: Özel kanunlarla ve Bakanlıkça verilen diğer görevleri yürütmek.
    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ne iş yapar?
    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne nasıl randevu alınır?
    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne randevu almak için üç farklı yöntem bulunmaktadır: 1. ALO 199 Çağrı Merkezi: 199 numarasını tuşlayarak çağrı merkezini arayın, müşteri temsilcisiyle görüşerek yapmak istediğiniz işlemi belirtin ve randevunuzu oluşturun. 2. e-Devlet Kapısı: www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak e-Devlet hesabınıza T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın, arama çubuğuna "Nüfus Müdürlüğü Randevu" yazın ve çıkan hizmet bağlantısına tıklayarak randevunuzu oluşturun. 3. NVİ Web Sitesi: Tarayıcınızdan randevu.nvi.gov.tr adresine giriş yapın, ana sayfada bulunan "Randevu Al" butonuna tıklayın, gerekli bilgileri (T.C. kimlik numarası, iletişim bilgileri) doldurup, size uygun il ve ilçe nüfus müdürlüğünü, tarih ve saat aralığını seçerek randevunuzu onaylayın.
    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne nasıl randevu alınır?
    Vatandaşlık başvuru sonucu kaç günde belli olur?
    Türk vatandaşlığı başvuru sonucunun belli olma süresi kesin olarak belirtilmemiştir, ancak bazı kaynaklar şu bilgileri vermektedir: - Avukat desteği olmadan yapılan başvurularda süreç ortalama 2 yıl sürmektedir. - Avukat aracılığıyla yapılan başvurularda ise süreç 6 ay ile 1 yıl arasında sonuçlanmaktadır. Ayrıca, e-ikamet.goc.gov.tr adresinden başvuru sorgulaması yapılarak sürecin durumu takip edilebilir.
    Vatandaşlık başvuru sonucu kaç günde belli olur?
    Nüfus ve vatandaşlık işleri için hangi kuruma başvurulur?
    Nüfus ve vatandaşlık işleri için İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurulur. Ayrıca, her ilde bir il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü ve her ilçede bir nüfus müdürlüğü bulunmaktadır.
    Nüfus ve vatandaşlık işleri için hangi kuruma başvurulur?
    Vatandaşlık başvurusu kaç ay sürer?
    Türk vatandaşlığı başvurusu süreci, genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında tamamlanır. Sürecin uzunluğu, başvuru yoğunluğuna, evrakların eksiksiz hazırlanmasına ve resmi işlemlerin tamamlanma hızına bağlı olarak değişebilir.
    Vatandaşlık başvurusu kaç ay sürer?
    Vatandaşlık başvurum ne aşamada?
    Vatandaşlık başvurunuzun aşamasını öğrenmek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan "Vatandaşlık Başvurum Ne Aşamada?" sayfasını kullanabilirsiniz. Bu sayfadan başvuru durumunuzu öğrenmek için: 1. www.nvi.gov.tr adresine gidin. 2. "Başvuru No" ve "Doğum Tarihi" bilgilerinizi girin. 3. "Sorgula" butonuna tıklayarak başvurunuzun durumunu görebilirsiniz. Ayrıca, başvuru yaptığınız ildeki Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden de başvurunuzun durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
    Vatandaşlık başvurum ne aşamada?
    Vatandaş olmak için nereye başvurulur?
    Türk vatandaşlığı başvurusu için aşağıdaki yerlere başvurulabilir: 1. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri: Genellikle doğrudan başvuru yapılan yerlerden biridir. 2. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: Türkiye'ye göç eden ve uzun süreli ikamet izni almak isteyen yabancılar için. 3. Diplomatik Temsilcilikler: Türkiye'de bulunmayan veya yurtdışında yaşayan kişiler, bulundukları ülkedeki Türk konsolosluğuna veya elçiliğine başvurabilirler. 4. Noterler: Özellikle yatırım yoluyla vatandaşlık kazanma gibi durumlarda gerekli belgelerin düzenlenmesi ve onaylanması için. Başvuru süreci ve gerekli belgeler, başvurunun türüne ve kişinin durumuna göre değişebilir.
    Vatandaş olmak için nereye başvurulur?