Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi, Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cesedini dereye gizlediğini itiraf ettiği soruşturmada şu şekildedir:
Bahtiyar, savcılıktaki ifadesinde şunları belirtmiştir:
- Su arızası için muhtar Salim Güran'ı aradı: İkametindeki su kesintisi için Salim Güran'ı aradı ve ondan arızanın giderilmesini istedi 1.
- Salim Güran'ın teklifini kabul etti: Salim Güran'ın, Arif Güran'ın kızını öldürdüğünü ve cesedi yok etmesi gerektiğini, yoksa kendisini ve ailesini öldüreceğini söylemesi üzerine teklifi kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti 12.
- Cesedi tek başına çuvala koydu: Salim Güran ile birlikte çuvala koyduklarını söylese de mahkemede bu ifadesini değiştirerek cesedi kendi başına çuvala yerleştirdiğini belirtti 3.
- Aramaları tedirginlikle izledi: Arama çalışmaları sırasında Salim Güran'ın tedirgin olduğunu fark ettiğini, ancak hiçbir akrabasının kendisine cesetle ilgili bir şey sormadığını söyledi 23.
- Kayıtlarını sildi: Olaydan sonra arama kayıtlarının arttığını düşünerek kayıtlarını sildiğini, kimsenin bu yönde bir telkin veya tavsiyesi olmadığını belirtti 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: