• Buradasın

    Mersin'de 'kaplanlar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 'hücre-12' operasyonlarında 22 şüpheli yakalandı, 15'i tutuklandı.

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mersin'de "Kaplanlar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik "Hücre-12" operasyonlarında 22 şüpheli yakalandı, 15'i tutuklandı 12.
    Operasyon, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyuruldu 23.
    Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonda yakalanan şüphelilerin suçları arasında silahlı tehdit, silah zoruyla senet imzalatmak suretiyle yağma, birden fazla kişiyle nitelikli yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, şantaj, kumar oynatmak için yer temin etme ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma yer alıyor 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Organize suç örgütlerine yönelik hücre operasyonu nedir?

    Organize suç örgütlerine yönelik "Hücre" operasyonu, bu tür suç örgütlerini çökertmek amacıyla jandarma tarafından düzenlenen bir dizi operasyondur. Bu operasyonlar kapsamında: Suç örgütleri ve üyeleri tespit edilir. Teknik ve fiziki takip yapılır. Eş zamanlı baskınlar gerçekleştirilir ve şüpheliler yakalanır. Ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve diğer deliller ele geçirilir. Soruşturmalar başlatılır ve şüpheliler hakkında yasal işlemler yapılır.

    Hücre operasyonunda kimler yakalandı?

    Hücre operasyonları kapsamında yakalanan kişiler, farklı suç örgütlerine göre değişiklik göstermektedir: 1. 6 Şubat 2025 tarihli "Hücre-8" operasyonunda İstanbul ve Manisa merkezli 22 ilde, organize dolandırıcılık suç örgütü üyesi 64 şüpheli yakalandı. 2. 29 Ocak 2025 tarihli operasyonlarda ise 9 farklı organize suç örgütünün çökertilmesi sonucu 76 şüpheli gözaltına alındı. 3. 1 Şubat 2025 tarihli "Hücre-7" operasyonunda ise İzmir merkezli 13 ilde, "hakkınızda icra davası var" diyerek vatandaşları dolandıran suç örgütünün elebaşı ve üyeleriyle birlikte 88 şüpheli yakalandı. 4. 11 Şubat 2025 tarihli "Hücre-10" operasyonunda ise sahte kanser ilacı üreten organize suç örgütü üyesi 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.