• Buradasın

    İhtiyar heyeti başkanı kim olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Köy ihtiyar heyeti başkanı, köy muhtarı olur 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İhtiyarlar heyeti gerçekte var mı?

    İhtiyarlar Heyeti'nin gerçekte var olup olmadığı bilinmemektedir. Bu yapı, ilk olarak 2003 yılından sonra yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde gündeme gelmiştir. Bazı komplo teorisyenleri, böyle bir yapının varlığını varsaymakta ve bazı siyasi olayları bu yapıyla ilişkilendirmeye çalışmaktadır.

    İhtiyarlar Heyeti'nin lideri kim?

    İhtiyarlar Heyeti'nin lideri, dizinin farklı bölümlerinde farklı kişiler olmuştur: 2012-2013 yılları arasında Adil Eşrefoğlu; 2013-2014 yılları arasında Polat Alemdar; 2014-2015 yılları arasında Hoca (Mehmet Bozoğlu); 2015 yılından itibaren bilinmeyen bir kişi.

    İhtiyar heyetine kimler üye olabilir?

    İhtiyar heyetine üye olabilecek kişiler: En az altı aydan beri o mahalle veya köyde oturan, 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı. İlkokul mezuniyeti şartı aranmaz, okur-yazar olmak yeterlidir. Seçilmeye engel durumlar: Zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlardan biri ile kesin olarak hüküm giymiş olanlar. Devletin, katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin, köylerin, İktisadi Devlet Teşekküllerinin veya bunlara bağlı daire ve müesseselerle ortaklarının ve imtiyazlı şirketlerin memur ve müstahdemi olanlar. Cumhuriyet Senatosu üyesi, milletvekili, il genel meclisi üyesi, belediye meclisi üyesi, belediye başkanı olanlar. Köy içlerinin mütaahhidi, bu işlerle ilgili kimselerin kefili veya ortağı olanlar ve bu cihetlerden köye borçlu bulunanlar.

    Köy ihtiyar meclisi üyeleri kimlerden oluşur?

    Köy ihtiyar meclisi üyeleri, iki tür üyeden oluşur: 1. Seçilenler: Köy derneği tarafından beş yıl için seçilen üyelerdir. 2. Doğal Üyeler: Köyün imamı ve öğretmeni veya başöğretmeni bu meclise doğal üye olarak katılırlar. Üyelik için en az altı aydan beri o köyde oturmak, 25 yaşını doldurmak ve Türk vatandaşı olmak gibi şartlar aranır.

    İhtiyarlar Heyeti'ni kim yönetiyor?

    İhtiyarlar Heyeti, kendi içerisinde belirli bir hiyerarşiye sahiptir. 2003 yılından sonra, özellikle Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde, İhtiyarlar Heyeti'nin lideri olarak şu isimler yer almıştır: Adil Eşrefoğlu (2012-2013); Sencer (2013); Polat Alemdar (2013-2014); Hoca (2014-2015). 2015 yılından itibaren, İhtiyarlar Heyeti'nin liderinin kim olduğu bilinmemektedir. İhtiyarlar Heyeti'nin varlığı ve yönetimi, kurgusal bir yapı olup, gerçek bir organizasyon değildir.

    İhtiyarlar Heyeti Sencer'in yerine kimi getirdi?

    İhtiyarlar Heyeti, Sencer'in yerine Polat Alemdar'ı getirdi.

    İhtiyarlar meclisini kim seçer?

    Köy ihtiyar meclisi üyeleri, köy derneği tarafından beş yılda bir yapılan mahalli idareler seçimlerinde seçilir. Seçim süreci: Seçilecek üye sayısı, köyün nüfus durumuna göre belirlenir. Oyların sayımı sonucunda en çok oy alan üyeler asıl, diğerleri yedek olarak seçilir. Adaylık usulü: Köy ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinde adaylık usulü yoktur.