Buradasın
Hakan Fidan El Cezire'ye ne dedi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, El Cezire'ye verdiği röportajda şu konuları vurguladı:
- Gazze'deki durum: Gazze'de güç kullanımına dayalı bir kuşatma olduğunu ve bu kuşatmayı kırmak için diplomatik yollara başvurulduğunu, bu yollar işe yaramazsa başka yolların da olduğunu belirtti 14.
- ABD ile anlaşmazlık: ABD'nin İsrail'e kayıtsız şartsız destek vermesini ve ateşkesi istememesini eleştirerek, bu durumun küresel bir kriz yaratacağını ifade etti 14.
- Tehcir reddi: Gazze'deki nüfusun tehcir edilmesini kesinlikle kabul etmediklerini dile getirdi 23.
- İki devletli çözüm: İki devletli çözüm olmadan "Gazze'yi kim yönetecek?" tartışmalarını kabul etmediklerini, Gazze'nin savaştan önce de yönetildiğini ve yönetilmeye devam edebileceğini belirtti 23.
- Nükleer silah tehdidi: İsrail'in nükleer silah kullanma tehdidinin büyük bir problem olduğunu ve bölgenin nükleer silahlardan arındırılması gerektiğini vurguladı 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: