• Buradasın

    Erdoğan yargının kararı için ne dedi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargının kararları hakkında yaptığı bazı açıklamalar:
    • Yargı Mensuplarına Baskı: "Kanunun verdiği yetkiyle hukuksuzlukların peşine düşen yargı mensuplarını kimse tehdit edemez, mahkemeler üzerinde baskı kuramaz, yargı camiamıza parmak sallayamaz" 5.
    • Yargı Kararlarını Beklemek: "CHP yöneticilerine tavsiyem, bağımsız yargının kararlarını beklemeleri yönünde. Bekle, sabret... Bağımsız yargı organlarımız kararını versin, gerçek er ya da geç ortaya çıkacaktır" 2.
    • Yargı Tartışmaları: "Biz tartışmada taraf değil, hakem konumundayız. Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasadır, yasalardır" 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yargıda reform mu yaptı?

    Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan yargıda reform yapmıştır. 2025-2029 dönemini kapsayan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile bir dizi yenilik gerçekleştirilmiştir: Makul sürede yargılanma hakkı: Yargılama usulleri, teşkilat yapısı, insan kaynakları ve teknik altyapıya yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Yeni ihtisas mahkemeleri: Çevre, sağlık, sigorta, trafik ve iş kazalarından kaynaklanan davalar için yeni ihtisas mahkemeleri kurulacaktır. Savunma kurumunun güçlendirilmesi: Avukatlık Kanunu güncellenecek, şirketlerin ve yapı kooperatiflerinin avukat bulundurma zorunluluğu artırılacaktır. Temyiz ve istinaf incelemeleri: Temyiz ve istinaf incelemelerinin 6 ay içinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Adalete erişimin kolaylaştırılması: Şiddet mağduru kadınların adli süreçlere erişimi kolaylaştırılacak, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kapsamı genişletilecektir.