• Buradasın

    EHP hangi siyasi parti?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    EHP (Emekçi Hareket Partisi), Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partilerden biridir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Siyasi parti ve siyasi örgüt arasındaki fark nedir?

    Siyasi parti ve siyasi örgüt kavramları birbirine yakın olsa da farklı anlamlar taşır: 1. Siyasi Parti: Belirli bir ideolojiyi veya programı yaşama geçirebilmek ve yasal yollardan iktidarı elde etmek amacıyla örgütlenmiş bir kuruluştur. 2. Siyasi Örgüt: Toplumun güvenini, saldırılara karşı korunmasını, çatışmaların yönetilmesini, iç düzenin sürekliliğini sağlayan kurumlar ve düzenler bütünüdür.

    Siyasi parti grupları nelerdir?

    Siyasi partiler, iç yapılarına ve işlevlerine göre çeşitli gruplara ayrılır: 1. Kadro Partileri: Az sayıda üyeden oluşan, seçim kampanyalarına odaklanan ve parti disiplini zayıf olan örgütlerdir. 2. Kitle Partileri: Üye ve sempatizan sayısını sürekli artırmak isteyen, büyük paralar gerektiren seçim kampanyalarını üyelerinin aidatlarıyla finanse eden örgütlerdir. 3. Komünist Partiler: Sosyalist partilerden daha disiplinli ve merkeziyetçi olan, üyelerinin yanı sıra tüm halkı eğitmeyi amaçlayan partidir. 4. Faşist Partiler: Otoriter bir öğreti doğrultusunda askeri tipte bir örgüt yapısına sahip, liderin mutlak egemenliğine bağlı katı bir disiplin uygulayan partidir. 5. Serbest Partiler: Üye ve parlamenterlerin belirli bir yönde birlikte davranmak zorunda olmadığı, parti yönetiminin aldığı kararlara uymak zorunda olmadıkları partidir. 6. Disiplinli Partiler: Üye ve parlamenterlerin parti tüzüğüne ve programına uymak zorunda oldukları partidir.

    Siyasal eksende hangi parti nerede?

    Türkiye'deki bazı siyasi partilerin siyasal eksen üzerindeki konumları şu şekildedir: 1. Cumhur İttifakı: Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi (Yeniden Refah) bu ittifakta yer almaktadır. 2. Millet İttifakı: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Demokrat Parti bu ittifakı oluşturmaktadır. 3. Emek ve Özgürlük İttifakı: Emekçi Hareket Partisi, Emek Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye İşçi Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi bu ittifakın bileşenleridir. 4. Ata İttifakı: Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi bu ittifakı oluşturmuştur. 5. Sosyalist Güç Birliği: SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Devrim Hareketi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi bu ittifakın partileridir. Siyasi partilerin tam konumları, program, söylem ve davranışlarına göre değişebilir.