• Buradasın

    CHP İl Başkanı neden istifa etti Malatya?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Malatya'da CHP İl Başkanı'nın istifası hakkında mevcut belgelerde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, CHP'den istifa eden bazı isimler ve nedenleri hakkında bilgiler mevcuttur.
    • Turan Karadağ: Malatya'nın Hekimhan ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Turan Karadağ, 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyince partiden istifa etti 145. İstifa nedeni olarak, büyük kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile il başkanı Barış Yıldız'ı eleştirmesi gösterildi 145.
    • Şahmurat Çalışkan: CHP Yazıhan İlçe Başkanı Şahmurat Çalışkan ve ilçe yönetimi ile Yazıhan Meclis Üyesi Yunus Şen, CHP Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ile yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeniyle istifa etti 2.
    CHP Malatya İl Başkanı'nın istifası hakkında spesifik bir bilgi veya gerekçe mevcut belgelerde yer almamaktadır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    CHP'de il başkanları neden değişti?

    CHP'de il başkanlarının değişmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Seçim Sonuçları: Seçim sonuçlarının parti içinde memnuniyet yaratmaması, bazı il başkanlarının değişim çağrısını beraberinde getirmiştir. 2. Yönetim Tarzı: Uzun süredir merkeziyetçi bir yönetim anlayışının hakim olması ve il başkanlıklarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt içinde yenilenme ihtiyacını doğurmuştur. 3. Kongre Süreçleri: Olağan kongrelerin ertelenmesi ve aday listelerinin örgüt vicdanını zedelemesi gibi içsel süreçler de değişim taleplerini artırmıştır. 4. Görevden Almalar: Bazı il başkanları, parti yönetimiyle uyumsuz çalışmaları nedeniyle görevden alınmıştır.

    CHP İl Başkanı nasıl istifa eder?

    CHP il başkanlarının istifa süreci, CHP Genel Merkezi'nin 22 Kasım 2022'de il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeye dayanmaktadır. İstifa eden il başkanlarının yerine, parti tüzüğüne göre iki yöntem uygulanabilir: 1. İl yönetim kurulunun kendi içinden bir üye seçmesi. 2. Genel başkanın doğrudan atama yapması. İstifa kararı alan il başkanlarının, dilekçelerini 26 Aralık tarihine birkaç gün kala genel merkeze iletmeleri beklenmektedir. Ayrıca, Canan Kaftancıoğlu gibi siyasi yasağı bulunan isimler milletvekili adayı olamaz.